Lapland reisblogs

Een bijzondere passagier in Fins Lapland

ABobeldijk was er (tot 20 feb 2011) Gepost op 16 jun 114 reacties

Zes onuitputtelijke honden die voor me uit rennen. In stilte, maar hijgend met hun tong uit hun bek. Zo glijden we door het witte wonderland. De honden gaan er helemaal voor. En ik? Ik sta genietend achterop de slee. De zon weerkaatst op het weidse sneeuwlandschap. Bomen zwaar beladen met sneeuw. Wat is dit bijzonder!

Af en toe wiebel ik mijn vingers en tenen om ze warm te houden. Het is ten slotte -25˚C. Nu sta ik lekker relaxed op de slee, bij de start was dat wel anders. Wat gaan die honden er snel vandoor! Ook de scherpe bochten vragen enig kunst- en vliegwerk. Je moet de honden echt heel goed afremmen, want anders vlieg je er zo uit! Maar het gevoel van het alleen op de wereld zijn, de stilte en het wonderbaarlijke landschap is echt fenomenaal.
We zijn bijna bij onze bestemming: een blokhutje aan de rand van een meer. Daar spannen we de husky’s uit, geven we ze nog een extra knuffel, en maken we ze klaar voor de nacht. Gelukkig morgen nog een nieuwe dag!

Nog een bocht, twee kilometer verharde weg en dan de laatste bocht. Het moeilijkste stuk van dag 1. De eerste bocht gaat nog goed. Maar op de verharde weg gebeurt het. Pumpuli, een jong mannetje, vertikt het om verder te rennen. Met de achterpoten wijd schuift hij met z’n buik over de sneeuw. De andere honden rennen wel door, maar ik wil zo niet verder. Onze gids Marko komt met de oplossing. Pumpuli komt bij mij in de slee en zo weet hij ook hoe het is om voortgetrokken te worden! Pumpuli doet in ieder geval zijn naam eer aan!* Zo komt er een eind aan onze eerste dag. Ik ben benieuwd wat ons morgen te wachten staat!

*Pumpuli is Fins voor katoen of watten en is eigenlijk een meisjesnaam

ABobeldijk Positie 652 (380 p.) Lid sinds 04-05-2011 Foto's en tips: 35 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De husky's zijn er helemaal klaar voor!
blogfoto nr. 2
Sampsa is geen volbloed siberische husky. De sneeuw blijft in zijn lange vacht hangen.
blogfoto nr. 3
We glijden door een prachtig wit wonderland.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

imac1963

Door: imac1963 • Geplaatst op

Leuk verhaal.

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Wat leuk !!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een lieverdje. Mooi verhaal

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Zo'n schatje wil ik ook wel in de slee hebben, wat een mooi avontuur lijkt me dat.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.