Lapland reisblogs

Huskysledetocht in Lapland

Francoise was er (tot 30 jan 2011) Gepost op 04 feb 113 reacties

Hoe kan het toch dat je een paar dagen na je vakantie nog steeds zo enthousiast kunt vertellen over je belevenissen aldaar? En ook nog dezelfde emoties voelen als toen je er was? Dit gebeurt mij deze week aldoor tijdens lunchpauzes op het werk. Als ze me vragen "hoe was je vakantie?" dan brand ik los en er is geen houden meer aan.....menig collega heeft nu ook Lapland op zijn of haar reis-verlanglijst staan.
Een must zeg ik ook, want hoe bijzonder is het niet om achter op een houten slee te staan met alleen een rem onder je voeten om een "roedel" van 6 husky honden in toom te houden? De honden geven al gas voordat de slee überhaupt los is, maar als ze dan ook worden losgelaten dan loopt het als een gesmeerde bliksem. Wát een kracht in die kleine lijfjes, en wát een uithoudingsvermogen! En ik maar genieten achterop de slee van de snelheid en het landschap dat bij zonsopgang van roze naar oranje kleurt. Dít is genieten met hoofdletters. De samenwerking tussen dier en mens om de natuurlijke sneeuw situaties te trotseren maakt een oerkracht in je los en als je dat beseft komt de emotie vanzelf. Maar niet aan toe geven want betraande ogen lopen gevaar te bevriezen bij min 18...

Francoise Positie 63 (32264 p.) Lid sinds 11-02-2009 Foto's en tips: 631 Blogs: 2 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Business Class
0 4
Gepost op 15 december
China Hongkong

Reacties bij deze blog

sybren

Door: sybren • Geplaatst op

Hallo Francoise,
Ik herken dat gevoel, ik heb het vorig jaar ook beleefd. Fantastisch! Vijf dagen met die Husky's optrekken. Super! Wat ik ook erg frai vond, was de band die je in een paar dagen opbouwt en dat ze je ook gaan herkennen en je gehoorzamen.
Ja, mooie ervaring!

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Heel herkenbaar, dat volledig vol zijn van..! Een huskysledetocht lijkt me niet iets voor mij, maar je weet de intensiteit waarmee jij het ervaren hebt wel kernachtig neer te zetten, ik kan me er iets bij voorstellen!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Lijkt me inderdaad super!!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.