Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lapland image

Lapland

Lapland
Finland
Chan

Het Noorderlicht, sneeuw en husky's.....

Nog 32 dagen, dan vertrekken we naar Fins Lapland voor een koud avontuur rondom de Poolcirkel. Dagen die snel voorbij zullen gaan, zo met de feestdagen. Ik hoop het in ieder geval, ik heb namelijk zo'n ontembare drang om te vertrekken.
Op de een of andere manier heb ik altijd heimwee naar het buitenland. In dit geval kan ik het geen heimwee noemen; ik ben nog nooit in Finland geweest. Het is meer een kwestie van sneeuwkriebels. Ik heb een heerlijk voorproefje in eigen land en dat smaakt naar meer ! Terwijl heel Nederland (alweer) klaagt over het winterse weer huppel ik rond als een klein kind. Lekker sleeen in het park, handremmetje trekken in de auto. Vroeg opstaan om te genieten van het mooie licht buiten, de sprookjesachtige taferelen, de heerlijke geuren. Het geluid van verse sneeuw, knisperend onder mijn voetjes.

Nog 32 dagen... dan vliegen we in 3 uurtjes naar Kuusamo. Geen idee wat ik ervan moet wachten. Leuk ! Zal de zon boven de horizon komen ? Zal het helder genoeg zijn zodat het Noorderlicht zich laat zien ? Kom ik thuis en wil ik dan een husky ? Zal ik mijn snowboard meenemen of kom ik tijd tekort ?

Vragen genoeg. Ik laat me graag verrassen. Ik ben alleen niet zo goed in geduldig wachten....