Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een warme gloed in ijzig Lapland

Lapland,
Finland


Lapland stond al een tijdje hoog op onze bucketlist. In februari dit jaar kwam het er eindelijk van. Na wat opzoekwerk en het vergelijken tussen een georganiseerde (groeps)reis of het zelf samenstellen van een reis, besloten we om alles zelf te regelen. Zo kwamen we uit op een kleinschalige guesthouse met bijhorende huskyboerderij: Guesthouse Husky in Ivalo (Finland).
Dit kleinschalig adresje ligt midden in de bossen op 5 km van de eerstvolgende buren :). De omgeving is prachtig, een echt winterwonderland, zeker wanneer er weinig wind is en de sneeuw netjes blijft liggen op de dennenbomen. De zon ging snel onder, dus omstreeks 16u konden we al genieten van een mooie zonsondergang.
Guesthouse husky is een leuke plek voor wie even wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte en wil genieten van de eenzaamheid tussen de besneeuwde bomen.
Een echte 'must do' volgens ons, is de 2 of 3-daagse huskytocht naar een wilderniscabin op het Inarimeer. Duur is het zeker, maar voor wie even back to basics wil en even helemaal wil opgaan in de winterse natuur, is dit een absolute aanrader!