Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moderne Tipi in Kilpisjarvi

Lapland,
Finland


Noodgedwongen moest ik in Kilpisjarvi (Fins plaatsje, 5km van de Noorse grens) een overnachting boeken aangezien niemand mij in huis wou nemen. Ik schrok in eerste instantie van de prijs van de Tipi, 50 Euro per nacht. Dat gevoel verdween meteen toen ik de Tipi van binnen zag, het eerste wat je ziet als je binnenloopt is een grote vuur plaats met hout in manden. Tegen de houten muren vind je banken die ook als bed dienen (matrassen zijn ook aanwezig). Er is een keukentje en alles kun je vinden in het keukentje, bordjes, bestek, pannen, alles.

Je kunt er makkelijk met meerdere mensen terecht, en de prijs wordt er niet hoger van. Zodra je het vuur aan hebt gestoken kun je de lichten uit doen behalve de lichtjes boven de vuur plaats die het doen geloven dat je binnen een sterrenhemel hebt. Door het vuur wordt de Tipi lekker warm en val je heerlijk in slaap op je matrasje. Vuur kun je van buiten halen en is er in overvloed aanwezig.

Ik ben helemaal niet zo van de dure overnachtingen, maar deze 50 Euro was het me zeker waard! De accommodatie plaats heet Tundrea, maar Kilpisjarvi is zo groot als een pinda dus je kunt het niet missen!