Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groot en luxe 6p vakantiehuis in Salla met sauna

Lapland,
Finland


Met ons besluit om naar Lapland te gaan, begon de zoektocht naar de perfecte locatie. We wisten precies waarvoor we naar Lapland zouden gaan: voor de prachtige natuur en alle geweldige activiteiten om die natuur te ervaren. Dus geen kerstman, geen skigebieden, weinig toeristen. We hadden al besloten dat we in ieder geval naar Kemi zouden gaan (een plaats aan de Botnische golf) om daar de tocht te maken met de ijsbreker Sampo en om te overnachten in het sneeuwkasteel. Uiteindelijk vonden we een perfect vakantiehuis in Salla, vlak boven de poolcirkel.

Op zo'n 12 km van Salla ligt het kleinschalige vakantiepark [url="http://www.panvillage.eu/nl/finland-home/" target="_blank"]Pan Village Oulanka[/url]. Het park ligt naast het rendierpark waar je veel activiteiten kan doen. Langlaufloipes zijn te voet te bereiken. Dit park is eind 2010 geopend en wij zijn er in februari 2011 geweest.
Elk groot huis bevat 4 ruime vakantiehuizen. Elk vakantiehuis heeft 3 slaapkamers, een grote keuken met alle benodigdheden (incl kaasschaaf!), openhaard, een douche en sauna, een tweede badkamer met wasbak, aparte ruimte met wasmachine en droger, droogrek voor je natte spullen. Alles ziet er netjes en verzorgd uit. Leuk en sfeervol ingericht en geweldige eigenaren! Janne en Eveliina doen echt alles voor je. Ze hebben hele goede tips en boeken eventueel excursies voor je. Echt een aanrader! Een auto is wel handig. Op 10 minuten rijden zijn er twee grote supermarkten.
Dit is echt een rustige plek om heerlijk te genieten van de prachtige natuur!