Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lapland image

Finland Trip 2013 [dag 5-8]

Lapland
Finland
Rickieboy31

Finland Trip 2013 [dag 5-8]

Na een heerlijke nachtrust in onze bungalow op het vakantiepark Sallatunturin Tuvat besloten we het rendierenpark om de hoek te bezoeken. Voorafgaand aan het bezoek kregen we een korte presentatie over het leven in Lapland door één van de medewerkers die ons rond ging leiden door het park. Hij liet ons prachtige foto's van de omgeving zien en vertelde daar interessante feiten bij. Vervolgens betraden we het werkelijke park. Binnen de eerste minuut kwamen de rendieren al voorbij wandelen. Erg bijzonder om ze zo dichtbij te bekijken. Verderop vertelde de medewerker meer over de rendieren die in het park verbleven. Na een tijdje nam hij ons mee in een tipi die op het park stond. Hier kregen we kaneelbroodjes met heerlijke chocolademelk. Daarna ging de medewerker weg en hadden we zelf de gelegenheid het park te bezoeken. We hebben zo'n 40 rendieren van dichtbij mogen bekijken.
Doordat we 's ochtends het rendierpark hadden bezocht, konden we 's middags nog richting Rovaniemi rijden, de hoofdstad van Lapland. We wilden namelijk een elandensafari boeken en dit was de dichtstbijzijnde mogelijkheid. Het was een rit van 2 uur en onderweg zijn we slechts 4 auto's tegengekomen. Wel hebben we zo'n 20 rendieren gezien. Mocht je ooit naar Lapland gaan, wees altijd voorbereid op een rendier die midden op de weg staat! De rendieren worden paranoia van het gezoem in hun oren en gaan daardoor midden op de weg staan. Hier is meer wind, waardoor ze minder last hebben van muggen.
Uiteindelijk kwamen we aan in Rovaniemi en we besloten eerst op de foto te gaan met de Kerstman. Helaas waren we te laat en was het dorp van de Kerstman gesloten. We besloten ons verdriet weg te eten bij de McDonald's om de hoek. Daarna hadden we wederom een tegenvaller, want ook het bureau waarbij we de elandensafari wilden boeken was gesloten. Gelukkig konden we wel een telefoonnummer achterhalen en konden we uiteindelijk alsnog de excursie boeken. We besloten de auto richting Salla te pakken en vroeg te gaan slapen.

De volgende dag gingen we wandelen in het bos dat tegenover het vakantiepark lag. De natuur was werkelijk prachtig. Onderweg kwamen we nog een rendier tegen die totaal niet verrast leek te zijn dat wij voorbij kwamen. Uiteraard hebben we dit mooie beest even op de foto gezet.
Na onze wandeling hebben we een worstje gebraden op één van de vuurplaatsen die je overal in Finland vindt. Vervolgens gingen we weer richting onze bungalow.
's Avonds was het zover: we gingen elanden spotten! We hadden er allemaal zin in en hoopten dat we er één tegen zouden komen. We moesten wederom 2 uur richting Rovaniemi rijden om vervolgens een uur richting de startplek van de elandensafari te rijden. We kregen een gids toewezen die samen met ons ging proberen een eland te vinden. Al vrij snel hadden we de eerste elanden gespot. De gids vertelde ons dat het zeer bijzonder was dat we twee mannetjes zagen, want die kom je niet vaak tegen. Deze twee elanden bleken uiteindelijk de enige elanden te zijn die we konden zien, maar onze trip was allang geslaagd! De elanden waren prachtig en veel groter dan we verwacht hadden.
Na de elandensafari gingen we weer richting Salla. Doordat het altijd licht blijft 's zomers viel het ons eigenlijk helemaal niet op dat het al 2 uur 's nachts was!

De volgende ochtend moesten we weer vroeg op, want we gingen naar onze volgende bestemming: Vuokatti. Dit betekende helaas dat we al op de helft van onze trip waren..
Het vakantiepark was mooi gelegen aan het meer, maar ons huisje was klein en donker. Een Finse bungalow zou geen Finse bungalow zijn zonder sauna, dus zelfs in een kleine bungalow als deze zat een sauna.

Tot zover het verslag van dag 5-8 in het prachtige Finland.

Foto's

f2d4a.jpg
f2d4a.jpg
Rickieboy31
0311e.jpg
0311e.jpg
Rickieboy31
24239.jpg
24239.jpg
Rickieboy31