Lapland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Reisreporters crashen in Lapland

Gepubliceerd: 30 mrt 2011
31

Reisreporters Hillebrand en Doppie vertrokken op 13 maart naar wonderwit Fins Lapland op reportage voor Columbus. Na een geweldige huskysledetocht, rendiersafari en wildernistocht gingen ze op dag 5 met de sneeuwscooter op pad. En daar ging het mis.

Tijdens de scootertocht door het sneeuwlandschap verloor Hillebrand de controle over de sneeuwscooter, welke kantelde en tegen een boom belandde. Hierbij raakte Hillebrand dusdanig gewond dat hij afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis; Karel (alias Doppie) liep als bijrijder enkele gekneusde ribben op.

Karel kon volgens plan zondag al naar huis, Hillebrand heeft nog een week in het ziekenhuis in Finland moeten blijven, maar is afgelopen zondag gelukkig teruggekomen en komt nu thuis bij. Het goede nieuws is dat ze het naar omstandigheden beiden goed maken!

Karel wilde jullie graag op de hoogte stellen van de situatie. Lees zijn brief hieronder!

Beste Reisreporters,

In de vroege ochtend van 13 Maart vertrokken Hillebrand en ik voor onze Reisreporterreportage naar Fins Lapland.

De eerste avond was het gelijk raak met het Noorderlicht, Hillebrand heeft daar een aantal fraaie opnames gemaakt. De drie volgende dagen waren gevuld met een vermakelijke tocht in de rendierslee en een onvergetelijke tweedaagse huskytocht.

Helaas ging het op de vijfde dag mis, tijdens een tocht met sneeuwscooters hebben wij een ongeluk gehad waarbij Hillebrand dusdanig gewond is geraakt dat hij in het ziekenhuis is beland. Op een rechte track door het bos is de snowmobile van koers gebracht door een oneffenheid in de ondergrond, bij de daaropvolgende stuurcorrectie is Hillebrand geraakt door een boom waardoor hij van zijn plek werd gerukt.

Uit onderzoek in het ziekenhuis van Rovaniemi bleken ribben, lever en longen dusdanig te zijn geraakt dat opname in het Universitair Ziekenhuis van Oulu noodzakelijk was. Gelukkig bleek er geen sprake te zijn van blijvend letsel, met (veel) rust moet alles weer goed komen.

Vanwege ademhalingsproblemen heeft hij wel vier dagen op de IC moeten doorbrengen en daarna nog een kleine week op zaal. Samen met zijn echtgenote die inmiddels naar Finland was afgereisd, is Hillebrand afgelopen zondag teruggekeerd naar huis waar hij de komende weken verder zal moeten herstellen.

Ikzelf ben tot stilstand gekomen tegen een klein boompje met pijnlijke ribben en een snee in mijn hand tot gevolg. Niks ernstigs, ik ben terug in Nederland gelijk weer aan het werk gegaan, wel wat stijf en kortademig, maar dat is nu bijna over.

Beiden zijn we het er over eens dat het een fantastische trip was tot aan het fatale moment en wij zullen dan ook zeker veel en enthousiast verslag gaan doen van onze ervaringen in het mooie Muonio.

Zijn riem (en de rest van zijn spullen) heb ik op mijn laatste dag in Finland naar Hillebrand toegebracht, het is nu aan jullie om daar zoveel mogelijk harten onder te steken !

Karel (doppie) van Ouwendorp.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Finland artikelen
Reisnieuws
Fins lapland

07 aug 2012, Denk je aan uitgestrekte jungle, dan denk je aan tropisch regenwoud. Op vier uur vliegen vind je in Lapland de winterse variant. Een uitgestrekte, verlaten wildernis met rendieren en een incidentele lynx of beer. Oneindige, maagdelijke sneeuw zond...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Reporters Fins Lapland bekend!

23 nov 2010, In de afgelopen maand konden de Reisreporters bij Columbus Magazine solliciteren om voor het magazine als fotograaf of als journalist op reportage te gaan naar Fins Lapland. En de uitslag is bekend!

9
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Ga op reportage naar Fins Lapland!

15 okt 2010, Wil jij in de voetsporen treden van de redactie? Het kan nu! Meld je aan en ga als reporter voor Columbus op pad naar het adembenedemende Fins Lapland.

6

Reacties van bezoekers Reageer

marjolijn

Door: marjolijn • Geplaatst op

wat een pech, jammer dat dit mooie avontuur zo is afgelopen; hoop dat jullie er geen blijvende schade aan overhouden

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Wat jammer is dat van die reis, maar gelukkig dat de schade meevalt. Snelle beterschap gewenst!

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Wat een pech zeg, allebei heel veel beterschap gewenst!

beeart

Door: beeart • Geplaatst op

Wat een pech zeg !

Reiswandaris

Door: Reiswandaris • Geplaatst op

Zo zeg, dit moet een behoorlijk heftige ervaring zijn geweest. Wat fijn dat het nu weer redelijk tot goed met jullie gaat. De verwerking zal nog wel wat tijd kosten... . Sterkte!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.