Finland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

New York ultieme kerstreis?

Gepubliceerd: 27 nov 2007
0

Morgen worden de lichtjes van de enorme kerstboom op Rockefeller Center (New York) aangestoken. Kerst in New York staat bij veel reizigers op het wenslijstje. Maar is een kerstviering in the Big Apple nu eigenlijk wel een aanrader?

Morgen worden de lichtjes van de 9.000 kilo wegende kerstboom op Rockefeller Center in New York aangestoken. De boom is ruim 25 meter hoog en 14 meter breed. De komende weken zal de stad haar jaarlijkse metamorfose ondergaan: de stad is geheel verlicht, de etalages bij Macy’s zijn een attractie op zich en mensen vliegen elkaar letterlijk in de haren om de mooiste kerstcadeaus te bemachtigen. Dit tot frustratie van de shopmedewerkers, die rond kerst zelfs in therapie mogen op kosten van de zaak. De kerstgekte stijgt sommige klanten blijkbaar naar het hoofd.

Het is jammer dat je jou droomkerst moet delen met 45,5 miljoen andere bezoekers. Fifth Ave is natuurlijk het hart van de stad, maar als je de mensenmassa een beetje wilt ontlopen, ga dan richting Central Park en geniet van Glühwein op de kerstmarkt. Of zet de wekker op kerstochtend om 08:00 uur en ga dan de stad in. Je hebt New York dan bijna voor jezelf alleen!

Blijf je deze kerst in eigen land, dan kun je op de buis ook getuige zijn van de kerstdrukte in New York, waar chef-kok Herman den Blijker een typisch New Yorks kerstmaal bereid, met oesters, kalkoen en als dessert een cheesecake. Hij reist ook af naar Lapland en Schotland, waar hij de bekendste chefs van deze landen ontmoet en onderwezen wordt in de lokale kerstkeuken. Vanaf dinsdag 5 december wekelijks, 21.30 uur, RTL 4.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Finland artikelen
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
5x ultieme en geheime safariplekjes buiten Afrika

06 apr 2017, We kennen het woord safari natuurlijk allemaal als een typische Afrikaanse aangelegenheid. Maar dat betekent uiteraard niet dat je alleen in Afrika oog in oog kunt komen te staan met wilde dieren. Ook op deze geheime wildlifeplekjes staan je onver...

0
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.