Alandseilanden vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Alandseilanden

Beste foto's & tips van Alandseilanden

'548669' door Sandral '548669' door Sandral

FinlandAlandseilanden

FinlandAlandseilanden

Veerboot naar de...Al

Sandral

Mijn belangstelling voor de Aland eilanden werd gewekt toen ik over een autonoom gebied binnen Finland las. Het ligt voor de Zweese kust (de voertaal is zweeds), heeft z'n eigen vlag, eigen postzegels, eigen kentekenplaten en een eigen parlement. Heerlijk eigenwijs en dus een bezoek waard. Alleen de reis ernaartoe is al een goede inwijding. Vanuit Turku varen we 5 uur door de Turku archipel naar de ongeveer 6500 eilanden en eilandjes van de Aland archipel. Het grote schip laveert behendig tussen de eilandjes door en haalt rakelings kleine bootjes in. Het steeds veranderende schitterende uitzicht over de eilanden zullen je niet gauw gaan vervelen.

'557917' door Sandral '557917' door Sandral

FinlandAlandseilanden

FinlandAlandseilanden

Alandsarchipel

Sandral

Redelijk dichtbij en ver van de drukke wereld. Åland (spreekt uit als Oh-land), ook wel de Åland eilandengroep, ligt tussen Finland en Zweden in. De Åland archipel heeft ruim 26.000 eilanden en scheren waarvan er 6.757 een naam hebben en er zo'n 65 zijn bewoond. Het hoofdeiland bestaat voornamelijk uit rood graniet, heeft een zeer gevarieerde flora en fauna en door de warme golfstroom is het klimaat op de eilanden dan ook milder dan op het vaste land. Het is er een oase van rust, waardoor je er perfect kunt wandelen over de wandelpaden door de bossen, of fietsen over de wegen waar weinig verkeer is, met prachtige meren vlak langs de weg. De bewoonde eilanden worden onderling verbonden door een netwerk van bruggen, dijken, veerverbindingen en pontjes. Ook kajakken over de meren of naar de talloze onbewoonde eilandjes behoort tot de mogelijkheden, maar wild kamperen is in veel gebieden niet toegestaan helaas. Je kunt er komen door naar Stockholm, Helsinki of Turku te vliegen of te rijden en daar over te varen of vliegen naar Mariehamn, de hoofdstad van Åland.

Laat kaart zien