Alandseilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alandseilanden image

Rond de Oostzee 13 juni 2011

Alandseilanden
Finland
RuudvanderLubben

Rond de Oostzee 13 juni 2011

Van Grisslehamn naar Ahvenanmaa

Vannochtend al bijtijds op om naar de ferrysteiger te rijden, die op slechts een paar honderd meter van ons overnachtings adres gelegen is. Eckerö Lines onderhoudt de verbinding tussen Grisslehamn en Eckerö op Ahvenanmaa met drie afvaarten per dag, en tegen betaling van het zeer lage tarief van € 24,50 voor onze auto en 2 personen, kunnen we doorrijden naar de pier om de aankomst van de veerboot af te wachten.

De overtocht naar Eckerö wordt uitgevoerd met schepen die een aantal jaren geleden de diensten tussen Zweden en Finland onderhielden, en waar deze schepen vervangen werden door de veel grotere Viking en Silja liners kan ik me nog vaag herinneren ooit zo'n 25 jaar geleden eens een overtocht gemaakt te hebben op ditzelfde schip van Turku naar Stockholm als dekpassagier op een regenachtige nacht.

Na een voorspoedige vaart komen we aan op Ahvenanmaa en besluiten we in de richting van het eiland Lumparland te rijden, vanwaar vanuit Svinö een veerboot vaart naar Degersby op het eiland Föglö. Volgens de kaart ligt er op het oostelijk deel van dit eiland genaamd Hastersboda, een blokhutten park genaamd Isaksson, Daar huren we een blokhut voor een nacht, en brengen er een heerlijk rustige avond door in de sauna die op een rots aan zee gelegen is. De schitterende natuur, wijn en Finse braadworst maken de avond compleet!

Foto's

72b43.jpg
72b43.jpg
RuudvanderLubben
1fe60.jpg
1fe60.jpg
RuudvanderLubben
d7002.jpg
d7002.jpg
RuudvanderLubben