Alandseilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alandseilanden image

Rond de Oostzee 14 juni 2011

Alandseilanden
Finland
RuudvanderLubben

Rond de Oostzee 14 juni 2011

Van Föglö naar Kumlinge.

Gisteravond moesten we voortijdig onze BBQ afbreken omdat het begon te regenen. Het enige voordeel van deze weersomslag was het feit dat de overvloedig aanwezige muggen voorlopig even waren verdwenen. De hele nacht heeft het redelijk hard geregend maar vanochtend is het weer droog, alhoewel de aanwezige bewolking doet vermoeden dat we vandaag de laatste regen nog niet gezien hebben. Gedurende de nacht hebben we gezelschap gekregen van een zwanen familie, Pa, Ma en vijf kuikens laten duidelijk blijken dat waar in Holland de knobbelzwanen bijna tam zijn, in dit gebied onze nabijheid niet gewaardeerd wordt. De minste beweging in de richting van het gezinnetje ontlokt aan Pa zwaan direct het nodige geblaas en gesis.

Na nog wat te hebben rondgekeken besluiten we de familie verder met rust te laten en pakken we onze spullen in om verder te trekken naar het volgende eiland Kumlinge.

Wél moeten we dan nog eerst even het pontje pakken van Finholma naar Jyddö om vervolgens door te kunnen rijden naar Overö. Daar kunnen we de boot nemen die ons uiteindelijk via Sottunga naar Kumlinge zal brengen.

Binnen het gehele eilandenrijk wordt druk gevaren, en om gebruik te kunnen maken van sommige van deze veerboten moet je in veel gevallen al wachtend op de kade via de mobiele telefoon eerst contact opnemen met de veerboot die deze kade moet aandoen. Doe je dit niet, dan vaart de boot gewoon door en sta je dus voor niets te wachten!

De dagen die wij hier op de eilanden doorbrengen zijn zeer rustig, de vakantiedrukte in dit gebied begint pas vanaf Juhannus, het Finse midzomerfeest dat pas over een week gevierd zal worden. Van de 12 Stuga die de jachthaven van Kumlinge rijk is zijn er slechts 2 bezet. Wat een rust 8-)

Foto's

b433f.jpg
b433f.jpg
RuudvanderLubben
955b3.jpg
955b3.jpg
RuudvanderLubben
c8810.jpg
c8810.jpg
RuudvanderLubben