Alandseilanden beste reistijd

Het weer in Alandseilanden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Alandseilanden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Alandseilanden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Alandseilanden

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Alandseilanden:De beste reistijd voor Alandseilanden is maart en augustus. Ga je voor de sneeuw naar het noordelijke Lapland, plan je trip dan rond eind februari en maart, de dagen zijn dan weer langer, de zon laat zich weer af en toe zien, maar er ligt nog wel een lekker pak sneeuw. Er bestaat dan ook een grotere kans dat je een glimp opvangt van het spectaculaire poollicht. Ga je voor een groen Alandseilanden, sla het voorjaar over: het kan dan erg modderig zijn door al het smeltwater. De zomer is dan de beste tijd. Let wel op: Door de vele meren in Alandseilanden zijn er zeer veel muggen, die je vooral in juni en juli niet met rust laten. Augustus is niet zonder muggen, maar wel de beste keus.


Reisadvies
Voor Alandseilanden geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 juni Midzomeravond, 1 november Allerheiligen, 6 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Alandseilanden

Beste foto's & tips van Alandseilanden

'548669' door Sandral '548669' door Sandral

FinlandAlandseilanden

FinlandAlandseilanden

Veerboot naar de...Al

Sandral

Mijn belangstelling voor de Aland eilanden werd gewekt toen ik over een autonoom gebied binnen Finland las. Het ligt voor de Zweese kust (de voertaal is zweeds), heeft z'n eigen vlag, eigen postzegels, eigen kentekenplaten en een eigen parlement. Heerlijk eigenwijs en dus een bezoek waard. Alleen de reis ernaartoe is al een goede inwijding. Vanuit Turku varen we 5 uur door de Turku archipel naar de ongeveer 6500 eilanden en eilandjes van de Aland archipel. Het grote schip laveert behendig tussen de eilandjes door en haalt rakelings kleine bootjes in. Het steeds veranderende schitterende uitzicht over de eilanden zullen je niet gauw gaan vervelen.

'557917' door Sandral '557917' door Sandral

FinlandAlandseilanden

FinlandAlandseilanden

Alandsarchipel

Sandral

Redelijk dichtbij en ver van de drukke wereld. Åland (spreekt uit als Oh-land), ook wel de Åland eilandengroep, ligt tussen Finland en Zweden in. De Åland archipel heeft ruim 26.000 eilanden en scheren waarvan er 6.757 een naam hebben en er zo'n 65 zijn bewoond. Het hoofdeiland bestaat voornamelijk uit rood graniet, heeft een zeer gevarieerde flora en fauna en door de warme golfstroom is het klimaat op de eilanden dan ook milder dan op het vaste land. Het is er een oase van rust, waardoor je er perfect kunt wandelen over de wandelpaden door de bossen, of fietsen over de wegen waar weinig verkeer is, met prachtige meren vlak langs de weg. De bewoonde eilanden worden onderling verbonden door een netwerk van bruggen, dijken, veerverbindingen en pontjes. Ook kajakken over de meren of naar de talloze onbewoonde eilandjes behoort tot de mogelijkheden, maar wild kamperen is in veel gebieden niet toegestaan helaas. Je kunt er komen door naar Stockholm, Helsinki of Turku te vliegen of te rijden en daar over te varen of vliegen naar Mariehamn, de hoofdstad van Åland.

Laat kaart zien