Tallinn

Schrijf als eerste een review!
9
Estland Tallinn
wardfaes was hier 31 Aug 2016
Prachtige stad. Zowel Middeleeuwse steegjes als moderne buurten. Hoogtepunten zijn voor mij de Patarai gevangenis aan de kustlijn en het restaurant Old Hanse, waar je kan eten alsof je juist terug in de middeleeuwen bent terecht gekomen. Verder gezellige bars en clubs voor een uitgangsnacht, maar ook rustige plaatsjes aan het water om de avond te zien vallen. Als je de kans hebt moet je zeker eens een Russisch-orthodoxe misviering bijwonen, een hele ervaring.
Stad
 • Compact centrum
 • Variatie aan bezienswaardigheden
 • Redelijk goedkoop
 • Je moet het treffen met het weer
Review geplaatst op 2017-05-25 Door wardfaes
8
Estland Tallinn
aticketto was hier 31 May 2015
Net buiten de stad, midden in de bossen van Maagu, staat de tv toren van Tallinn. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in Moskou van 1980 omdat hier de zeilwedstrijden werden gehouden. Na een grondige renovatie in 2012 kun je tv toren voor € 6 pp bezoeken. De eerstesteenlegging vond plaats op 30 september 1975. Op 11 juli 1980 werd de toren in gebruik genomen. De constructie bestaat uit gewapend betonnen ringen van 50 cm dik. De totale constructie weegt zo'n 20.000 ton. De toren is 314 meter hoog en op de 170 meter boven de grond is het observatieplatform. De ruimte binnen hebben ze interactief gemaakt doormiddel van multimediaschermen. Deze schermen bevatten een schat aan informatie over deze plek vroeger en de hedendaagse herkenningspunten. Een verdieping hoger is een restaurant en de mogelijkheid om naar buiten de gaan. Hier kun je een lekkere warme deken meenemen en genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je Finland liggen. Aan het bezoek waren wij ongeveer een uur kwijt en je kunt dit heel goed combineren met een bezoek aan Sint Brigitta klooster want daar kom je ook langs met de bus. Veel toeristen die naar Tallinn komen blijven in het centrum hangen dus echt druk wordt het hier niet.
Stad
 • Mooi locatie in bosgebied
 • Rustig
 • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
 • Prijs
 • Reistijd
Review geplaatst op 2017-02-08 Door aticketto
9
Estland Tallinn
aticketto was hier 31 May 2014
In het Viru Hotel kun je een kijkje nemen, onder de begeleiding van een gids, in een KGB keuken. Het hotel dateert uit de tijd dat Estland door de Sovjet-Unie was bezet. De opening van het hotel vond plaats op 5 mei 1972. Pas in 1994, toen het hotel werd geprivatiseerd, werd op de 23e verdieping van het hotel een geheime kamer gevonden die door de KGB was gebruikt als afluistercentrum. Zestig van de ca. vijfhonderd kamers en zelfs enkele tafels in het restaurant waren voorzien van afluisterapparatuur. Zo konden ze iedereen goed in de gaten houden want in het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.Van buitenaf was deze verdieping ook niet te zien en liften gingen niet verder dan de 22e etage. Sinds 2012 kun je deze bijzondere plek bezoeken tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Deze moet je wel van te voren boeken via internet op de website van het hotel. De gids die wij hadden vertelde de in en outs van de Koude Oorlog en welke rol het hotel daarin speelde en ze kon deze verhalen aanvullen met persoonlijke verhalen uit de tijd dat Estland bezet was door de Sovjet-Unie. Het is vrij prijzig, namelijk € 10 pp maar daarvoor heb je wel een bijzondere kijkje in de KGB-keuken. Er zijn 2 mogelijkheden per dag voor een Engelstalige tour en dat is om 11.30 uur en om 14.30 uur.
Stad
 • Bijzondere rondleiding
 • Aanvulling persoonlijk verhaal
 • Mooi uitzicht op de stad
 • Prijs
Review geplaatst op 2016-10-25 Door aticketto