Tallinn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietsen in Tallinn en omgeving

Tallinn,
Estland


Als je op weekendtrip bent naar Tallinn en je hebt het oude centrum een beetje gezien is het leuk om voor de afwisseling fietsen te huren en te gaan fietsen in de omgeving. Bij City Bike fietsverhuur in het oude centrum aan Uus straat 33 kun je verschillende soorten fietsen huren, en daarbij krijg je meteen een klein kaartje van de omgeving met aanwijzingen, en als je er om vraagt kun je ook een grotere uitgebreide kaart lenen.

Vanuit hier kun je bijvoorbeeld helemaal langs de zee naar Pirita Beach fietsen (ongeveer 3km), waar je op warme dagen kunt zwemmen. Hier vlakbij zijn de ruïnes van het 15e eeuwse gotische St. Brigitta klooster. Heel erg mooi!

De andere kant op naar het openluchtmuseum bij Rocca al Mare is ook een optie, hier is ook een grote dierentuin (entree 4 Euro) die op dit moment helemaal wordt opgeknapt, dus ik liep daar wel met tegenstrijdige gevoelens. Sommige dieren, zoals de olifanten en berggeiten en schapen hadden hele mooie nieuwe hokken, maar de meeste tijgers en ijsberen zaten in hele kleine betonnen hokken..(hoewel ze hierdoor wel van heel dichtbij te bewonderen zijn) Maar ze zijn nog druk bezig, dus het gaat zeker de goede kant op. Alle dieren zagen er in ieder geval heel goed verzorgt uit!

Voor de iets sportievere fietser is er ook de mogelijkheid om een eind verder te gaan, naar watervallen en andere mooie stukken van Estland. Het oude centrum van Tallinn zelf, met alle oude stenen straatjes zou ik niet aanraden op de fiets, of je moet je voorbereiden op een erg hobbelige rit!

(Al deze dingen zijn natuurlijk ook gewoon met het openbaar vervoer te bereiken!)