Tallinn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tallinn image

Rondreis Baltische Staten, Rusland en Polen (deel 5) - Tallinn, Letland en Cesis, Estland

Tallinn
Estland
Jessys

Rondreis Baltische Staten, Rusland en Polen (deel 5) - Tallinn, Letland en Cesis, Estland

Tallinn

23 juli

Bij aankomst in Tallinn miezert het, gelukkig weten we de weg :) We slapen nu aan de voorkant van het hotel, precies daar waar iedereen buiten staat te roken, dat ruik je heel goed op de kamer. We eten nog heerlijk bij een ests-restaurant waar ze hele hete mosterd hebben. We vragen waar ze die verkopen, en krijgen mooi op een briefje wat we moeten zoeken.

24 juli

‘s Morgens zoeken we nog de mosterd (gevonden!) en gaan langs Tartu, wat een klein charmant stadje, waar we nog het uitzwaaien van hun olympische helden die naar Londen gaan mee maken en in de supermarkt nog wat kummel likeur gekocht, je mag nl. tussen 10 uur ‘s avonds en 10 uur ‘s morgens geen alcohol kopen.

als we de grens van Letland oversteken worden we na een paar kilometer aangehouden en er worden naar onze paspoorten gevraagd, we krijgen ze meteen weer terug. Dit is de enige keer dat we aangehouden zijn.

Cesis

24 juli

Na even zoekwerk hebben we ons hotel (Kolonna) gevonden (Cesis is niet zo groot). We kunnen recht voor de deur parkeren en we worden super gastvrij ontvangen, ik voel me meteen helemaal thuis! We krijgen zo ongeveer de grootste kamer van het hele hotel, we hebben zelfs “2 verdiepingen” (ja okee, een trapje van 2 treden).

Ze hebben in Cesis een paar restaurants, een paar terrasjes, een kerk, een kasteel en een paar parken. De bierbrouwer was helaas dicht toen we er waren.

We lagen net lekker te slapen, heerlijk rustig. Vind de plaatselijke jeugd het blijkbaar nodig om met piepende banden rondjes op de rotonde te rijden en dat een uur lang *zucht*

25 juli

In de ontbijtzaal is het best druk, maar gelukkig konden we nog een plekje vinden. Ook hier weer keuze uit van alles. De weg was redelijk saai en onderweg was niet veel te zien dus zijn we maar snel naar Vilnius gereden.

Hotel hotel Kolonna
Receptie Fantastische ontvangst, we krijgen meteen allerlei informatie en voelen ons helemaal thuis.
Parkeren Gratis voor de deur
Bed Prima, in een enorme kamer
Gordijnen laten wel wat licht door, maar zijn goed genoeg
Lift Geen lift aanwezig
Gangen Schoon netjes, hoogpolig tapijt
Ontbijt Uitgebreid, wel een beetje druk wij hadden de laatste tafel, en er kwamen mensen waar geen plaats meer voor was.
Ligging In het centrum met een prachtig terras dat uitkijkt over een park.
WIFI geen WIFI gevonden
Overige bijzonderheden Midden in de nacht vond de plaatselijke jeugd het nodig om een uur met piepende banden rondjes op de rotonde te rijden en daar luid bij te juichen?! Maar goed daar kan het hotel ook niet veel aan doen.
Zou ik hier nog eens terugkomen Zeker, prima hotel

Foto's

7e165.jpg
7e165.jpg
Jessys
115a5.jpg
115a5.jpg
Jessys