Ida-Virumaa beste reistijd

Het weer in Ida-Virumaa

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ida-Virumaa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ida-Virumaa? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ida-Virumaa

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ida-Virumaa:De beste reistijd voor Ida-Virumaa is juni en augustus. Ida-Virumaa is een vrij noordelijk gelegen land dat warmer is dan je zou verwachten. De lange kustlijn wordt namelijk aangetikt door warme zeewinden. Van mei t/m juli ligt de temperatuur tussen de 15°C en 20°C. De rest van het jaar wordt gekenmerkt door vrij veel neerslag en een gemiddelde maximaal temperatuur die onder nul ligt.


Reisadvies
Voor Ida-Virumaa geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
23 juni Overwinningsdag, 24 juni Midzomerdag, 20 augustus Dag van de hernieuwde onafhankelijkheid.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Ida-Virumaa

Beste foto's & tips van Ida-Virumaa

'340827' door apschol '340827' door apschol

EstlandIda-Virumaa

EstlandIda-Virumaa

Bijna op de mestvaalt

apschol

Bij het grote kasteel van Narva aan de grens Estland/Ruslanf troffen we een verdwaald standbeeld van Lenin aan, ongetwijfeld een restant van de Sovjet tijd. De plek waar hij staat en vooral waar hij naar toe wijst, zijn volgens mij veelzeggend voor de veranderingen in deze voormalige Sovjet staat, nu onderdeel van de EU en in het gelukkige bezit van de Euro (!).

Laat kaart zien