Harjumaa

Harjumaa is een van de vijftien provincies van Harjumaa en ligt in het noorden van het land ten zuiden van de Finse Golf. Meer dan een derde van de totale bevolking van Harjumaa woont hier, en dat komt voornamleijk doordat de hoofdstad Tallinn ook deel uitmaakt van Harjumaa.

Informatie over Harjumaa

Beste foto's & tips van Harjumaa

'510893' door danielkers '510893' door danielkers

EstlandHarjumaa

EstlandHarjumaa

Käsmu Poolsaare

danielkers

Käsmu Poolsaare is een schiereiland in het noorden van Estland, en behoort bij de gemeente West - Viru County Vihula. Vooral in de herfst zijn de bossen in het achterland heel mooi met al die verschillende herfstkleuren.

'1113820' door agrotewal '1113820' door agrotewal

EstlandHarjumaa

EstlandHarjumaa

Een waterval in...Est

agrotewal

Estland en een waterval, niet echt iets wat ik verwacht. Toch hebben ze een hele mooie waterval, de Jagalawaterval. Als we er zijn is het een bewolkte dag met zo nu en dan regen, toch vind ik het een bijzondere plek. Eventueel kun je er met de camper overnachten. Wij zijn verder gereden. De Jägalawaterval is de grootste natuurlijke waterval van Estland. De waterval bevindt zich in de rivier de Jägala, die 4 km verderop in de Finse Golf stroomt. De waterval is 8 meter hoog en 50 meter breed. Vanwege het noordelijke klimaat in Estland bevriest de gehele waterval in de winter. Wikipedia

'1100694' door agrotewal '1100694' door agrotewal

EstlandHarjumaa

EstlandHarjumaa

Een zonsondergang om.

agrotewal

Iedere dag is het een verrassing waar we overnachten. Vaak een hele mooie plek maar regelmatig valt het onwijs tegen. We staan bijna altijd vrij en dat maakt de uitdaging best groot. In Estland mag je net als in Scandinavie op de meeste plekken wel staan als het maar niet te dicht bij de bebouwing is. We kiezen voor een plek bij een strandopgang, zodat ik heerlijk met mijn voeten in het warme zand kan lopen. Het is heerlijk voorjaarsweer. En overdag is het mooi wandelen, een bijzondere kustlijn waar her en der de rietstengels gewoon in zee groeien. Bizar om te zien. Tegen half tien verdwijnt de zon langzaam in zee, het moment om foto's te maken. Ah dat valt vies tegen. Zodra ik één stap op het strand zet wordt ik aangevallen. En deze keer niet door een dolle hond, maar door duizenden bloeddorstige muggen. Ik storm de camper weer in en giet de Deet royaal over me heen. Zo nu kan ik er tegen, maar zelfs zo'n lopende vergif bom is niet veilig voor de vraatzuchtigen. Capuchon op en snel doorlopen naar het strand. Zelden heb ik zo kort genoten van een mooie zonsondergang. De muggen zoemen om me heen, kruipen zelfs in mijn neus en oren. Hangen en vliegen voor de lens, kortom geen pretje. Gelukkig vind ik de foto welgeslaagd, een pleister op de wonde.

Laat kaart zien