Zwarte Woud reisblogs

Kinderen van de rekening

Marjan is er nu(tot 30 okt 2010) Gepost op 30 okt 1013 reacties

Met een diepe zucht zette ik een uurtje geleden de tv uit. Doelloos loop ik door het huis. De beelden blijven zichtbaar op mijn netvlies. De uitgesproken woorden gonzen na in mijn hoofd.

Diep in gedachten kruip ik achter de computer. Op de site van reisreporter klik ik langs de nieuw geplaatste foto’s. Een prachtige baardmans voor een tempel in India, een gerimpeld vrouwtje uit Nepal met een aanstekelijke geeuw, een zwarte man in Ethiopië die vol ijver zijn wagen vol staat te laden, een man die smikkelt van zijn portie rijst in Myanmar, een mooi Himba meisje uit Namibië, een magere dakloze vrouw in India... Ik blijf doorklikken en langzaam verdwijnen de bizarre beelden en uitspraken naar de achtergrond. Ze maken plaats voor de beelden van al deze prachtige mensen.

Ik zie April de jonge blonde vrouw voor me die vol trots vertelt dat haar 11 jarige tweeling dochters het liefst het spel Ethnic Cleansing op de computer spelen. De beelden laten zien hoe de twee meisjes Lamb en Lynx, racistische liedjes zingen voor een geboeid publiek van skinheads. De twee blonde meisje kijken mij als kijker vrolijk aan. Ik voel de onmacht van Louis Theroux die het gesprek met April aan probeert te gaan over haar indoctrinerende manier van opvoeden. De knuffel die hij de beide meisjes geeft bij het afscheid lijkt recht uit zijn hart te komen.

De beelden van de blonde zingende meisjes maken diepe indruk op mij. Ik vraag me af hoe hun toekomst zal zijn. Louis Theroux noemde ze terecht ‘kinderen van de rekening’. Moeder April vertelt met een harde blik in haar ogen dat ze haar dochters nooit meer zou willen zien wanneer ze met een jongen van een ander ras zouden thuis komen. Dat het effect van een dergelijke opvoeding groot is, werd bevestigd toen de vader van April aan het woord kwam. Ik hoop echter dat de beide blonde meisjes hun opvoeding later niet als een groot geschenk zullen zien zoals moeder April haar eigen opvoeding omschreef.

Ik hoop dat deze meisjes de wereld gaan zien zoals de reisreporters op deze site. Dat ze gaan ontdekken hoe groot de schat is van de diversiteit aan prachtige mensen in onze wereld!

Marjan Positie 26373 (0 p.) Lid sinds 14-08-2008 Foto's en tips: 1916 Blogs: 13 Fans: 48
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dromen komen uit
0 4
Gepost op 05 juli
Brazilië Fortaleza
Twee werelden...
0 6
Gepost op 27 maart
Botswana Ghanzi
Zand, Zweet en Duitsers
0 12
Gepost op 29 oktober
Botswana Moremi

Reacties bij deze blog

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Deze aflevering niet gezien, maar hij maakt indrukwekkende en vooral ook boeiende reportages. Wat is de wereld van sommigen beperkt en wat is er toch nog veel te ontdekken.

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Goed dat je dit onder de aandacht brengt!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Jeetje wat een schrikbarend verhaal.Mooi de vergelijking met deze site.

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Heel ernstig allemaal. Waarschijnlijk ben je er nu nog meer van onder de indruk omdat jezelf zo'n klein mannetje hebt. Hij moet toch straks ook de wijde wereld zonder problemen in kunnen.

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

Ik heb het ook gezien en zat werkelijk vol verbijstering te kijken. Hoe is iemand toch zo geworden, ongelooflijk ! Dit kan echt niet !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.