Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sleeswijk-Holstein image

Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein
Duitsland
WKerkhof

En toen waren er nog maar twee...

Vanaf 8.00 ‘s morgens vaart een kleine veerdienst elk half uur naar het kleine eilandje Düne wat bekend staat om haar vele zeehondjes en zeerobben die hier op het strand komen relaxen! Van grote afstand zie je de beestjes al liggen, of lekker in het water spelen.

Wanneer we aankomen op het eiland slaan we meteen rechtsaf richting het strand waar we de vorige dag ook zeehondjes hebben gezien.
Helemaal gefocust op de zeehondjes in de verte zien we plots twee eidereenden vanuit de duinen het strand op komen. Tussen hen in, 4 kleine, schattige, pluizige kleine eendjes. Parmantig stappen ze het strand op, netjes in een rijtje achter moeder aan.

Wij willen natuurlijk niet te dichtbij komen, en ik ga op mijn buik liggen om dit schattige tafereeltje vast te leggen…
Dan in een oogwenk komt er een meeuw uit de lucht vallen en plukt een van de schattige kleine eendjes zo uit het rijtje weg. Hap-slik-weg… en toen waren er nog maar 3!

De overgebleven 3 kleintjes vinden bescherming onder moeders vleugels en beide eenden verzetten geen stap meer voordat ze er van overtuigd zijn dat alles veilig is.
Maar de aanval lijkt nog niet voorbij… Ook twee brutale kraaien komen aanvliegen, opzoek naar een makkelijk hapje.
De dappere moeder vliegt de kraaien aan en probeert haar kroost te beschermen tegen deze twee rovers. Heldhaftig vliegt ze op, jaagt de kraaien weg, maar haar kroost van 3 is een oogwenk onttrokken van haar beschermende vleugels.
Nu ziet de meeuw nogmaals zijn kans en kaapt zo nog een klein eendje weg, weer Hap-slik-weg… toen waren er nog maar 2!

Gelukkig komt er versterking vanuit het water, en met 3 dames sterk worden de overgebleven eendjes veilig naar het water geleid.

Ik weet het, het is de natuur, maar ik moet zeggen dat het toch wel vrij heftig was om te zien. In nog geen 5 minuten was het kroost van moeder eend gehalveerd!

Helemaal onder de indruk , stiekem toch wel met ene brok in mijn keel van we net hebben gezien lopen we richting de zeehondjes, die allemaal veilig en schattig liggen te chillen op het strand....
Natuurlijk hiervan ook foto's maken, maar toch ook wel ven bijkomen...