Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De vleugels uitslaan

Sleeswijk-Holstein,
Duitsland


Afgelopen weekend heb ik voor het eerste 'sinds Corona' mijn vleugels echt kunnen uitslaan. Onze trip naar Helgoland, die ik al geboekt had in november, stond lange tijd op losse schroeven. Zo'n 10 dagen geleden ontving ik bericht van onze accommodatie dat ze vanaf de 18e mei weer toeristen mogen ontvangen en dat de boot vanaf 20 mei weer gaat varen. Wij hadden de boot geboekt voor de 21e dus alles viel precies op zijn plek. Op het eiland is tot op heden nog niet 1 geval van corona geconstateerd en alle veiligheidsmaatregelen worden er goed nageleefd. Kortom een echte aanrader voor mensen die er op korte termijn toch ff uit willen.
Het was heerlijk rustig op het eiland en we hebben enorm genoten van vooral de Jan van Genten die daar nu volop zitten te broeden. Maar ook de zeehonden op het nabij gelegen Dune zijn een traktatie.
Verrassend genoeg is mijn telelens de meeste tijd in mijn tas gebleven. Dat is dan ook direct een tip, gebruik ook regelmatig je groothoek of mid-range lens voor wildlife.
Bijgaand een Jan van Gent die zijn vleugels even uitslaat met de warme kleuren van de zonsondergang op de achtergrond.