Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sleeswijk-Holstein image
Sleeswijk-Holstein image Sleeswijk-Holstein image

Reisreporters op Jannen en zeehondenjacht

Sleeswijk-Holstein
Duitsland
Jelle51

Reisreporters op Jannen en zeehondenjacht

Zaterdag 16 januari, werd in Utrecht de Columbus reisreporter van 2009 bekend gemaakt. Een leuke gezellige dag, vooral het etentje na die tijd met een hele schare reisreporters. Een bonte mengeling van mensen die elkaar van de site kennen. Winnen is niet belangrijk: de gezelligheid staat voorop. Tijdens dit etentje wordt een afspraak gemaakt om met enkele reisreporters  in het voorjaar een weekend naar Helgoland te gaan. Door anderen wordt er geroepen dat zij geen zin hebben om pietjes te fotograferen. Uiteindelijk spreken Grietje, Lione en René, Wia en ik af om het eerste weekend van juni te gaan. Ik vind een mooi 4 persoonsappartement en Grietje boekt een appartement voor zichzelf. René regelt de bootkaarten en dan kunnen we bijna niet wachten tot het juni is.
 
Vrijdag 4 juni, we zijn er klaar voor. Grietje slaapt de komende nacht bij ons en Lione heeft een hotel gescoord  op vakantieveilingen.nl in het chique Haren. Grietje heeft een plattegrond van Helgoland. Zij laat ons zien dat ze naar haar appartement maar een straat hoeft over te steken om bij ons te komen, er ligt alleen een stukje groen (bos?) tussen. We gaan niet al te laat naar bed, want het is morgen vroeg op staan. Dan op zaterdagochtend worden we opgepikt door René en Lione en met ons vijven gaan we op pad. Vrolijk kletsend rijden we richting Duitse grens, de westerlingen in de auto zijn stomverbaasd dat het zo rustig op de weg is. Tja mensen, in Groningen hebben we nog ruimte en hopelijk blijft dat zo. In Duitsland rijden we over het hoge land door mooie dorpen, de route naar Cuxhaven gaat over B-wegen, het is gezellig in de auto en voor we het door hebben zijn we al in de haven. Wat treffen wij het met het weer, het wordt dertig graden zondag, joepie!!! Naar de boot is het nog een stuk lopen, daar aangekomen zoeken we plek aan dek, we willen alles zien natuurlijk, maar het sigaretje mag daar ook worden gerookt.
 
 
Als de boot op volle zee is, valt de temperatuur toch wel tegen, het zeewater is door de lange winter nog erg koud. Wia en Grietje blijven de hele tijd buiten maar wij gaan naar binnen. Na twee uur varen zien we Helgoland, ik wist dat het klein was, maar zo klein? We moeten overstappen in kleine sloepen, dat is lachen. Je wordt door twee grote Duitse kerels onder de arm gepakt en overgezet in de sloep. Op het eiland aangekomen gaan we eerst Grietje naar haar appartement brengen en zij loopt dan mee. Hé, we moeten met een lift naar boven, hé Grietje waar is je bos?? We moeten er erg om lachen, geen bos maar een grote rots. Wij hebben een mooie compleet ingericht appartement.
 
 
Snel alles uitpakken, nog even het fototoestel controleren en dan op weg naar de Jannen. Het is toch nog wel een stuk lopen en dan OOOO!!! Wat zitten ze dichtbij, maar wat staan er ook veel mensen voor.  Gauw foto´s maken en ja hoor, dat heb ik weer! Mijn fototoestel niet in de tas gedaan, ligt nog op de tafel. MAN!! De dames vermaken zich opperbest met de Jannen. We moeten terug, om nog wat dingen te regelen. Daarna gaan we weer op weg naar boven, nu heb ik mijn toestel wel bij mij. In het mooie avondlicht blijf je knippen.
Het begint berekoud te worden en de anderen gaan naar beneden. Ik kom zo zeg ik. Met handschoenen aan blijf ik nog een half uur. Beneden aangekomen is er al een restaurant gevonden waar we heerlijk vis eten. Wat een fijne dag met onze reisreportervrienden, nog even een afzakkertje, want Grietje  moet de  lift halen, de laatste gaat om 11 uur.
 
Zondagochtend. Ik heb de wekker om 6 uur gezet en ga vol verwachting weer naar boven, nu is het niet druk en ik kan mooie platen schieten. Weer beneden aangekomen staat er een heerlijk ontbijt op tafel, Lione is eitjes aan het bakken en ook Grietje is gearriveerd, met heerlijk brood. Oei wat lekker. We gaan weer op pad, naar Düne, een klein eiland, waar zeehonden op het strand liggen. Met een klein bootje varen we over, maar er is geen zeehond te bekennen. Na een paar minuten lopen, zien we een paar hondenkoppies boven het water uitkomen. We moeten helemaal tot aan het eind van het strand lopen en dan!!! surprise, heel veel zeehonden! We gaan op de rotsen zitten en klikkerdeklik gaan onze toestellen. Tjonge jonge, ze komen steeds dichterbij ons, we moeten eigenlijk afstand houden. Uren willen we hier wel blijven, maar we willen ook nog een rondvaart maken
 
Met een boot rond het eiland, een tip van Gerwin. Gauw een broodje braadworst en naar de boot. De rondvaart viel tegen, we zijn het er over eens, niets voor ons wereldreizigers, meer voor bejaarden en dat zijn wij nog lang niet.  En wat doen we dan? De dames in koor: belastingvrij inkopen! Ja René, dat hadden we kunnen weten. Er worden leuke koopjes gedaan en een terrasje gepikt. In grote stoelen genieten we van het zonnetje, terwijl brutale meeuwen voorbijgangers van hun ijsje beroven. Na een eenvoudige maaltijd gaan we nog eens naar de Jan van Genten, niet zo lang, want we hebben nog een grote fles drank staan en die moet nog leeg natuurlijk. We worden steeds lolliger en Griet moet zich weer haasten om de laatste lift te halen.
 
Maandagochtend is het zwaar bewolkt en het begint te regenen, toch gaan we nog even naar Düne, maar er zijn veel minder zeehonden dan gisteren en we worden ook behoorlijk nat. In de middag vertrekken we weer met de boot richting vasteland, liggend op banken in het zonnetje, varen we weer in een paar uur terug. Vroeg in de avond zijn we weer in Groningen, Grietje reist gelijk door naar Rotterdam. Lione en René slapen in het Witte Paard in een dorpje vlakbij Groningen.
Zo eindigt een ontzettend leuk weekend Helgoland van een stel meer dan enthousiaste Columbus reisreporters!
 
 

Foto's

f984a.jpg
f984a.jpg
Jelle51
25432.jpg
25432.jpg
Jelle51
25432.jpg
25432.jpg
Jelle51
3fdd0.jpg
3fdd0.jpg
Jelle51
3fdd0.jpg
3fdd0.jpg
Jelle51
7be04.jpg
7be04.jpg
Jelle51
7be04.jpg
7be04.jpg
Jelle51

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Reisreporters op Jannen en zeehondenjacht"

  • profile image comment
    Door Droomreis• geplaatst op 28 Jul 2010 | 13:20:05

    Door alle foto's had ik al eens gekeken waar het precies ligt, dit blog bevestigt het alleen nog maar; daar wil ik ook een keer heen! Leuk dat jullie dat samen hebben gedaan. Is er het hele jaar door veel te zien?

    Bericht aangepast op 08:13:12