Saksen image

Saksen


Reviews

Saksen
Duitsland
Sjakiez

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Duitsland Saksen
Agrotewal was hier 30 Sep 2018
Het Elbezandsteengebergte is een prachtige plek op de grens van Oost Duitsland en Tsjechië. Het natuurgebied bestaat uit hoge rotspilaren, die samen een soort versteend bos lijken te vormen. Je vindt er diepe kloven, hoge rotswanden en prachtige valleien. Aan de Duitse kant is het NP bekend als de Sachsische Schweiz en het meest toeristische punt is de Bastei. Toch is het een bezoek meer fan waard. Het is ongelooflijk om te zien hoe de stenen brug die stamt uit de 19e eeuw een brede kloof overbrugt. Je wandelt er tussen de rotspilaren en hebt een magnifiek uitzicht over de Elbe. Om de toeristenstroom te vermijden, kun je overnachten in een hotel pal naast het NP. Maar goedkoper en minstens zo leuk is het om te overnachten op een parkeerterrein op zo'n 3 km van de Bastei. Er gaat een bus tussen 10 uur 's morgens en 6 uur 's avonds. Een retourtje kost maar 1,50. Op dit prachtig aangelegde parkeerterrein mag je ook overnachten met de camper. Je betaalt 3 euro voor 24 uur en kunt op het gras staan tussen mooie bomen. De wandeling vroeg in de morgen om te genieten van een onvergetelijke zonsopkomst is ongeveer een half uurtje. De coördinaten van deze bijzondere plek zijn: N50.98686 E14.0543. Adresgegevens: An der Tankstelle 01848 Hohnstein.
Regio
 • Dichtbij Dresden, 30 km.
 • Zandsteenformaties, diepe kloven en uitzichtpunten
 • een busverbinding voor 1,50 retour
 • een camperplek voor maar 3 euro
 • een natuurgebied wat zijn weerga niet kent
 • Overdag kan het er druk zijn
Review geplaatst op 2018-10-25
6
Duitsland Saksen
Filmmiek was hier 31 Jul 2015
Een prachtige bergstad in het voormalig Oost-Duitsland. Deze plaats werd wel gezien als de hoofdstad van de regio. Als je in de buurt van Chemnitz bent is dit een leuk uitstapje.
Regio
 • Typische stad voor dit gebied
 • Niet heel veel highlights
Review geplaatst op 2017-08-14
9
Duitsland Saksen
Fransvdg was hier 30 Sep 2012
Saksen is een Duitse deelstaat met veel historie en prachtige natuur. Je kunt er heel veel moois zien. Een reis van een week blijkt al snel te kort te zijn. In de eerste plaats: Dresden, de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Saksen. Sinds de val van het IJzeren Gordijn is er weer heel veel in oude luister hersteld in deze stad. Geniet er van de culturele rijkdommen uit het verleden in de paleizen en de kerken. Of ga met een boot over de Elbe (of met de trein erlangs) richting Bastei. Dat is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter. Je hebt er een prachtig uitzicht en je kunt er fijne boswandelingen maken. In de herfst is alles extra mooi dankzij alle gekleurde boombladeren.De bijnaam van dit gebied is Saksisch Zwitserland. Er rijden nog meerdere stoomtreinen in dit gebied, als openbaar vervoer, dus niet alleen voor de toeristen. Meissen, de porceleinstad, is ook beslist een bezoek waard. In de Talstrasse 9 kun je zien hoe al dat moois gemaakt wordt. En als je nog iets wilt zien uit de tijd van de DDR, dan raad ik het museum in Pirna aan. Daar krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in de "socialistische heilstaat." Voor fietsers lijkt me de Elberadweg een uitdaging. En dan vergeet ik nog heel veel andere bezienswaardigheden, want ook Leipzig ligt in Saksen. Kortom, er is veel te zien en te doen.
Regio
 • Veel variatie
 • Prima openbaar vervoer.
 • De Duitse keuken is heel smakelijk.
Review geplaatst op 2016-09-13