Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zo mooi kan Duitsland zijn..

Saksen,
Duitsland


Er zijn plekjes in Duitsland die zo makkelijk bereikbaar zijn en toch nog onbekend bij velen. Saksisch Zwitserland hoort daar volgens mij bij. Het zandsteengebergte heeft daar aan de wandelaars onder ons veel te bieden. Prachtige doorkijkjes, hoge rotsen en bossen en dat alles niet al te ver van Nederland. In het NP Sachsische Schweiz staat ook een bijzonder mooi bouwwerk.

De Bastei is een brug waar Wikipedia het volgende over zegt: De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen.

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P R op zo'n 3 km van de attractie. Er is een goede busverbinding, die helaas alleen tussen 10.00 uur 's morgens en 18.00 uur 's avonds rijdt.