Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zeldzaam mooie kunst bekijken in Dresden, waarvoor je vooraf moet reserveren.

Saksen,
Duitsland


Zelden heb ik zoveel pracht en praal bij elkaar gezien in een koninklijk paleis als in de Residenz in Dresden. Ondanks het bombardement in februari 1945 is er nog heel veel bewaard gebleven van de kunstschatten van de keurvorsten en koningen van Saksen. Zij waren echte verzamelaars en keken niet op een paar centen.

Goud, zilver, edelstenen, barnsteen, porselein, noem maar op, en dan ook meteen heel veel en vaak bijzonder kunstzinnig bij elkaar. Je vindt het in “das Grüne Gewölbe”. Dat bestaat uit twee gedeeltes. Het nieuwe deel zie je altijd als je de Residenz bezoekt. Maar voor het historische deel moet je vooraf reserveren, en extra betalen. En dat raad ik je echt aan! Het zou heel jammer zijn als je deze topverzameling overslaat.

Het vooraf reserveren is een fluitje van een cent via deze site www.skd.museum/de/.../tickets/index.html
Je kunt de dag en de tijd dan digitaal uitkiezen. Als je je creditcard gebruikt, krijg je heel snel je ticket via de computer toegezonden. Je kunt dan ter plekke de kassa voorbij lopen en het hele museum bezoeken. Het historische Grüne Gewölbe is niet zo groot. Omdat ze iedereen wel de kans willen geven om alles goed te bekijken, is er dus voor gekozen om steeds maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe te laten.
Ik wens je er heel veel kijkplezier.