Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herfst in Duitsland

Saksen,
Duitsland


De herfst is de beste tijd voor een bezoek aan het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Dit mooie park heeft dan een overvloed aan prachtige herfstkleuren.

Nationaal Park Sächsische Schweiz werd opgericht in 1990 en ligt in het oosten van Duitsland, in de deelstaat Saksen, vlakbij de stad Dresden. Het park ligt zowel in Duitsland als in Tsjechië en beslaat een oppervlakte van ongeveer 9350 hectare. In Tsjechië gaat Nationaal Park Sächsische Schweiz verder onder de naam Ceské Švýcarsko. Het ligt langs de rivier de Elbe en biedt meerdere hoogtepunten. Door het speciale microklimaat leven er diersoorten die op veel plekken al tijden niet meer voor komen. Zo kun je hier bijvoorbeeld zwarte ooievaars, ijsvogels, lynxen en marters spotten. Ook is er een grote diversiteit aan flora en fauna. Belangrijk is, dat de natuur haar gang kan gaan en zoveel mogelijk met rust gelaten wordt door de mens. Gelukkig betekent dit niet dat je het niet mag bezoeken, maar wel dat je je aan een aantal regels hebt te houden. (met dank aan In de bergen.nl)

In de omgeving van de Bastei heb je een heel mooi zicht over de omgeving en het dorpje Rathen. Dit uitzicht is zeker in het nog zachte ochtendlicht heel mooi.

Over het dorpje zegt Wikipedia: Rathen is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Saksen, en maakt deel uit van de Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge. Rathen telt 340 inwoners.