Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dringen geblazen

Saksen,
Duitsland


Het Ertsgebergte in Duitsland is zeker in de herfst een geliefde bestemming voor Duitsers. Ook nu zal het er vast wel druk zijn, we moeten immers zoveel mogelijk in eigen land blijven. Maar ook in 2018 was het er tijdens de zonsopkomst erg druk. De fotografen verzamelden zich voornamelijk op een uitkijkpunt waar men een prachtig uitzicht had over de bizarre rotsformaties. Ik heb snel een andere plaats opgezocht, er zijn meer dan voldoende mooie plekjes zonder de adem van een ander in je nek.

In het Sächsische Schweiz liggen binnen de grenzen van het nationale park wandelpaden met een totale lengte van zo’n 400 kilometer, circa 50 kilometer aan fietspaden en ruim 12.000 klimroutes. In het hele klimgebied Saksisch Zwitserland liggen ruim 20.000 routes met ruim 1100 bergtoppen, het is het oudste niet-Alpine klimgebied van Duitsland. ( met dank aan Ecotoerisme in Europa)

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P R op zo'n 3 km van de attractie.