Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saksische Schweiz bij zonsopkomst

Saksen,
Duitsland


Op mijn verlanglijstje met te bezoeken plekken in Europa stond de Bastei in de Saksische Schweiz. In 2018 was het zover, in oktober zijn we met de camper op pad gegaan, voor de Bastei en een klein rondje Tsjechië. Tevens is het heel goed mogelijk om in oktober/november de trek van de kraanvogels mee te maken in Duitsland. Ik bofte oktober liet zich van zijn beste kant zien, veel dagen waren zonsovergoten. Jammer genoeg bleven de bladeren nog aan de bomen, maar een kniesoor die daar op let.

Op de foto zie je de bekende oude brug, "de Bastei" tijdens de zonsopkomst. Veel toeristen zijn er niet, wel veel Duitse fotografen.

In het Sächsische Schweiz liggen binnen de grenzen van het nationale park wandelpaden met een totale lengte van zo’n 400 kilometer, circa 50 kilometer aan fietspaden en ruim 12.000 klimroutes. In het hele klimgebied Saksisch Zwitserland liggen ruim 20.000 routes met ruim 1100 bergtoppen, het is het oudste niet-Alpine klimgebied van Duitsland. ( met dank aan Ecotoerisme in Europa)

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P R op zo'n 3 km van de attractie.