Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nooit spijt van vroegop staan

Saksen,
Duitsland


Vandaag weer een grijze gure dag, het is nog steeds herfst maar het loopt nu echt op zijn eind. Bijna geen bladeren meer aan de bomen en heel vroeg donker. Alle tijd om nog eens naar wat foto's te kijken van een tijdje terug. Vorig jaar zijn we in oktober een paar weken op reis geweest om de herfstkleuren in het oosten van Duitsland en Tsjechie te zien.

Het ertsgebergte met zijn grillig gevormde rotsen heeft heel veel bomen en is voor mij altijd een feestje om te bezoeken. Dit gebied in de omgeving van Pirna, met als bekendste attractie de Bastei, was ons eerste doel. Om de zon op te zien komen boven de Bastei moest ik wel een eind in het donker lopen door een bos. Maar de zonsopkomst was voor mij voldoende beloning.

De Bastei is een brug waar Wikipedia het volgende over zegt: De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen.

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P R op zo'n 3 km van de attractie. Er is een goede busverbinding, die helaas alleen tussen 10.00 uur 's morgens en 18.00 uur 's avonds rijdt.