Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsopkomst boven de Bastei

Saksen,
Duitsland


Eén van mijn ideeën voor de herfstreis was een paar dagen naar de Saksiche Schweiz. En dan het liefst aan de Duitse kant zodat ik foto's kon maken van de Bastei. De Bastei is een brug die door het bizar gevormde landschap loopt. De rotsformatie waar hij loopt is maar liefst 305 meter hoog en je hebt er een mooi uitzicht over de Elbe en het Elbezandsteengebergte. In de middag kon je over de hoofden lopen, dus toch maar weer heel vroeg op. Om zes uur van de camper vertrokken voor een wandeling van ongeveer een half uur, in mijn tempo dus 45 min. Aangekomen in het NP was ik zeker niet de eerste fotograaf, maar de zonsopkomst maakte alles goed.

In het Sächsische Schweiz liggen binnen de grenzen van het nationale park wandelpaden met een totale lengte van zo’n 400 kilometer, circa 50 kilometer aan fietspaden en ruim 12.000 klimroutes. In het hele klimgebied Saksisch Zwitserland liggen ruim 20.000 routes met ruim 1100 bergtoppen, het is het oudste niet-Alpine klimgebied van Duitsland. ( met dank aan Ecotoerisme in Europa)

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P+R op zo'n 3 km van de attractie.