Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saksen image

Saksen

Saksen
Duitsland
Syl

Dresden is geweldig

Het is alweer tien dagen geleden dat we terug kwamen uit Dresden. Het was echt geweldig, wel errrrruuuugggg koud!!
We hebben veel gelopen en veel gebouwen mogen bewonderen. Waaronder de Frauenkirche en het Zwinger. Fotos zulllen in de komende dagen ge-upload worden.
Ook zijn we naar het dorpje Meissen geweest, met de porseleinfabriek. Ze laten je hier zien hoe het hele proces van het gieten van de mal tot en met het met de hand beschilderen van het stuk. Werkelijk alles wordt met de handgemaakt, geen wonder dus dat het vrij aan de prijs is. Tevens zijn we hier in de Altstad nog naar de dom gelopen, helaas stond deze voor een groot deel in de steigers. Wel mooi.
In Dresden zelf hebben we het oudste melkwinkeltje bezocht, hier wordt ook nu nog melk en kaas gemaakt. En natuurlijk verkocht. Verse dan vers kan niet, erg lekkker (de melk). We hebben ons voornamelijk in de omgeving van de Altstad begeven en zijn eigenlijk niet in het nieuwe gedeelte geweest. Heb zelf niet het idee hier iets aangemist te hebben. Samen met de verschillende kerstmarktjes en de mooie gebouwen hebben we het erg gezellig en leuk gehad.
Zeker een aanrader voor iemand die houdt van de wat oudere gebouwen.