Saarland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Saarland een waar wandelparadijs!

Saarland,
Duitsland


[url="http://www.tourismus.saarland.de/de/index" target="_blank"]Saarland[/url] biedt veel wandelplezier met heerlijk eten. Omdat het gebied vanuit Nederland zo makkelijk te bereiken is, is een lang weekend al prima te doen!

Het gebied ligt in Duitsland en wordt begrensd door Frankrijk in het zuiden, Luxemburg in het westen en Rijnland-Palts in het noordoosten. De deelstaat is genoemd naar de Saar en heeft als hoofdstad Saarbrücken. Vanuit Utrecht is het slechts 4 tot 4,5 uur rijden met de auto. Saarland kent een veelbewogen Duits-Franse geschiedenis en mede daardoor een heerlijke keuken. De tijd van de mijnbouw is nu bijna voorbij. Inmiddels kun je ervan genieten door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de Völklinger Hütte. De Saar-Hunsrück biedt ontzettend veel wandel- en fietsmogelijkheden en de sfeervolle steden zijn absoluut een bezoek waard.

De [url="http://www.saar-hunsrueck-steig.de/nl/" target="_blank"]Saar-Hunsrück-Steig[/url] is een lange afstandswandeling met 3 armen. Het officiële beginpunt is het prachtige uitzichtpunt Cloef in Mettlach-Orscholz. Vanuit hier is het mogelijk in ongeveer 8 dagen naar Trier te lopen. Ook bestaat de mogelijkheid om in 11 dagen naar Idar-Oberstein te wandelen, het andere eindpunt. De 1e 5 dagen zijn dan hetzelfde, daarna splitst de route zich. De totale lengte van de tocht is 180km, dagetappes bestaan uit 12-21 km. De wandelpaden zijn voortreffelijk voorzien van aanduidingbordjes. Daardoor is de route heel makkelijk te lopen zonder beschrijving. De bordjes hangen in 2 richtingen, dus alles is mogelijk. Omdat het een lange afstand wandeling is, kunnen arrangementen worden geboekt met overnachtingen en bagagevervoer. Meer informatie hierover is te vinden bij het [url="http://www.toerisme-saarland.nl/nl/arrangementen-2" target="_blank"]toerismebureau van Saarland[/url].

Naast de SHS zijn meerdere rondwandelingen uitgezet. Veel van die wandelingen zijn gebundeld door toerismebureau Saarland en het [url="http://www.toerisme-saarland.nl/nl/brochures-aanvragen-1" target="_blank"]boekje is ook in het Nederlands op te vragen[/url]. Arrangementen zijn te boeken (zelfs als je alleen reist). Die informatie is in dezelfde brochure terug te vinden. Ook is het goed mogelijk fietstochten te maken. Hierover bestaat eveneens een (Nederlandse) folder. Bij een langer verblijf is een uitstapje naar plaatsen als Trier (D), Metz (F) of Luxemburg (L) ook aan te bevelen, want die plaatsen liggen binnen handbereik.