Duitsland reviews

9
Duitsland
melaniem was hier 01 feb 2019
Leuke Berlijnse volkswijk die nog buiten de gebaande paden ligt. Fijne Turkse winkeltjes, hipstercafés en goed verborgen parkjes. Rijd hier even met de fiets doorheen om nog echt een Berlijns buurtgevoel te krijgen dat elders in de stad al verloren is gegaan
Land
  • Veel leuke authentieke horeca
  • Buiten de gebaande paden
  • In de avond niet overal even veilig
Review geplaatst op 2019-04-08
8
Duitsland Saksen
agrotewal was hier 01 okt 2018
Het Elbezandsteengebergte is een prachtige plek op de grens van Oost Duitsland en Tsjechië. Het natuurgebied bestaat uit hoge rotspilaren, die samen een soort versteend bos lijken te vormen. Je vindt er diepe kloven, hoge rotswanden en prachtige valleien. Aan de Duitse kant is het NP bekend als de Sachsische Schweiz en het meest toeristische punt is de Bastei. Toch is het een bezoek meer fan waard. Het is ongelooflijk om te zien hoe de stenen brug die stamt uit de 19e eeuw een brede kloof overbrugt. Je wandelt er tussen de rotspilaren en hebt een magnifiek uitzicht over de Elbe. Om de toeristenstroom te vermijden, kun je overnachten in een hotel pal naast het NP. Maar goedkoper en minstens zo leuk is het om te overnachten op een parkeerterrein op zo'n 3 km van de Bastei. Er gaat een bus tussen 10 uur 's morgens en 6 uur 's avonds. Een retourtje kost maar 1,50. Op dit prachtig aangelegde parkeerterrein mag je ook overnachten met de camper. Je betaalt 3 euro voor 24 uur en kunt op het gras staan tussen mooie bomen. De wandeling vroeg in de morgen om te genieten van een onvergetelijke zonsopkomst is ongeveer een half uurtje. De coördinaten van deze bijzondere plek zijn: N50.98686 E14.0543. Adresgegevens: An der Tankstelle 01848 Hohnstein.
Regio
  • Dichtbij Dresden, 30 km.
  • Zandsteenformaties, diepe kloven en uitzichtpunten
  • een busverbinding voor 1,50 retour
  • een camperplek voor maar 3 euro
  • een natuurgebied wat zijn weerga niet kent
  • Overdag kan het er druk zijn
Review geplaatst op 2018-10-25
8
Duitsland
jacomien was hier 01 okt 2018
Nog maar drie jaar geleden werd de grootste en enige voetgangershangbrug in Duitsland geopend. De brug ligt tussen Morsdorf en Sosberg in en een diep dal ligt tussen de twee heuvels en hoogvlakten van deze plaatsen in. De brug is 360 meter lang en hamgt 100 meter boven het dal , waar ook nog de Morsdorfer Bach stroomt. Inmiddels hebben heel wat mensen de brug ontdekt en in Duitsland hoopt men dat er een nieuwe attractie bij gekomen is. En het is vooral heel fijn dat toeristen die de Saar-Hunsruck- Steig bewandelen direct hun weg kunnen vervolgen via deze brug. De Saar-Hunsruck- Steig is tot de mooiste route verkozen van de Hunsruck. Voor mensen met hoogtevrees is de brug niet geschikt maar de brug is prachtig gemaakt en veel gezinnen met kinderen genieten er ook van. Vanuit Morsdorf is het ongeveer 2 km lopen. Dat kan op twee manieren: door het bos of over de weg langs de akkers met een prachtig uitzicht. Eenmaal over de brug kun je dezelfde weg terug doen, dus over de brug of onderlangs je weg vervolgen. Mogelijkheden te over . In Morsdorf zijn zeker vier grote parkeervelden waar je de auto neer kunt zetten voor een klein prijsje. Ook zijn er in de plaatsjes voldoende overnachtingsmogelijkheden en langere afstanden gaan lopen. Morsdorf heeft ook een bezoekerscentrum. De brug ligt ongeveer 21 km vanaf Cochem, een bekende plaats aan de Moezel en de rivier de Rijn is ook ongeveer 20 km. Een absolute aanrader niet ver van huis!
Land
  • Niet ver vanuit Nederland
  • Heel mooi wandelgebied
  • Een leuk avontuur
Review geplaatst op 2018-10-26
8
Duitsland Rijnland-Palts
hansdewildt was hier 01 sep 2018
De mause turm is een voormalige toren van defensie en is tevens uitkijktoren. Hij is op het eiland gebouwd midden in de Rijn voordat je de stad Binger bereikt. Hij is 24,65 meter hoog en als een douane uitkijk toren aan het begin van de 14e eeuw gebouwd. De muizen in de toren zorgde voor de naam. In de eerste helft van de 14e eeuw is hij gebouwd als een douane wachttoren. De locatie is bijzonder geschikt zo in het midden van de Rijn op het punt waar de stroom van Oost naar West loopt. Vanaf deze plek kon had je een goed overzicht en kon er tol geheven worden. Het is interessant om deze toren te bezoeken.
Regio
  • mooi rustpunt
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-12-21
8
Duitsland Rijnland-Palts
hansdewildt was hier 01 sep 2018
De Lorelei is een 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn bij de Duitse stad Sankt Goarshausen (tussen Koblenz en Wiesbaden) in de deelstaat Rijnland-Palts. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht, waardoor er een stevige stroming ontstaat. De vele schepen die hierdoor zijn vergaan, vormen het voer voor legendes en verhalen. De beklimming van de Lorelei is een toeristische activiteit. Boven op de rots ligt een uitkijkpunt. In de geschiedenis zijn veel schepen bij de Lorelei verongelukt. De Rijn is er hier op zijn smalst (slechts 113 meter), maar met 25 meter ook op zijn diepst. Bovendien staat er een gevaarlijke stroming. Hoewel de gevaarlijkste stukken van de Lorelei zijn verwijderd, wordt de scheepvaart nog steeds voor de passage gewaarschuwd. In januari 2011 is het laatste schip vergaan. Het was een schip met 2400 ton zwavelzuur dat toen voor grote problemen zorgde. Volgens de legende zouden er ooit nimfen rond de Rijn gewoond hebben. Toen er meer mensen de oevers begonnen te bevolken werden ze echter verjaagd. Slechts één nimf bleef achter. Zij kon geen afscheid nemen van de Rijn en vestigde zich op de hoge rots, vanwaar zij zicht had over de hele rivier. Met haar prachtige, treurige zang, haar schoonheid en haar lange, gouden haren wist zij de schippers te betoveren, die de aandacht voor hun schepen verloren en door de sterke stroom op de rotsen liepen. Ja het zijn mannen he …. Velen verloren hierbij het leven.
Regio
  • weinig toeristen
  • interessant verhaal
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
  • even zoeken naar de Nimf
Review geplaatst op 2019-01-02
9
Duitsland Rijnland-Palts
hansdewildt was hier 01 sep 2018
De Burcht Stahleck is een hoogteburcht bij Bacharach in Rijnland-Palts. De burcht huisvest nu een jeugdherberg en werd na een eeuwenlang bestaan als ruïne in de 20e eeuw herbouwd. Voorheen werd van 1940 tot 1942 het kasteel als lazaret door de Wehrmacht gebruikt. Aansluitend werd in het complex een heropvoedingskamp voor jongeren ingericht. Met ingang van januari 1943 werd de burcht een strafkamp voor jongeren die blijk hadden gegeven van onvoldoende trouw aan de nazi-leer. Daarna werd het complex een trainingskamp om jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar te harden, discipline en orde bij te brengen en voor te bereiden op de krijgsdienst. Een stukje geschiedenis is nog in deze burcht te vinden. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de oorlog. Als je geïnteresseerd bent in de 2e wereldoorlog is het interessant om te bezoeken. Nu is het dus gedeeltelijk een jeugdherberg. Sinds 2002 behoort het complex tot het UNESCO werelderfgoed. Als bijzonder waardevol historisch monument valt de burcht bovendien sinds 1989 onder de bescherming van het Cultuurgoederenverdrag van Den Haag. Het zeker de moeite waard om te bezoeken.
Regio
  • interessant
  • prachtig uitzicht
  • rustig
  • indrukwekkend
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-03
8
Duitsland Trier
hansdewildt was hier 01 sep 2018
De oudste stad van Duitsland, Trier is gelegen in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Trier is een prachtig plaatsje en veel huizen zijn de moeite waard om te bekijken. De meeste zijn opgetrokken in de bekende Fachbaustijl.
Stad
  • mooie binnenstad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • weinig toeristen
  • weinig parkeergelegenheid
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-03-25
2
Duitsland feldberg
ThijsVDenBurg was hier 01 jul 2018
Het voordeel van op de bonnefooi wegrijden en bezienswaardigheden en plekken on the spot uitzoeken is dat je op prachtige locaties kunt komen zonder dat je het verwacht. Maar ook het tegenovergestelde is mogelijk. Het Zwarte Woud is Zuid Duitsland is een prachtig gebied met bosrijke gebieden en enorm veel wandelmogelijkheden. Het leek ons leuk om het hoogste punt te bezoeken omdat we ergens hadden gelezen dat hier veel wandelroutes vandaan vertrokken. Met een ideaalbeeld in ons hoofd reden we de berg omhoog door een prachtlandschap. Helaas verdween dit gevoel doordat we op de top verrast werden door massa's toeristen. Parkeren in een enorme parkeergarage tegen een ok prijs. De toeristenattracties en enkele hotels staan naast de garage zodat men niet ver hoeft te lopen. Er gaat ook nog een skilift omhoog richting het hoogste punt. Deze 2 minuten tocht kost maarliefst een schandalige 10 Euro. Aangezien er veel gezinnen zijn wordt dit met gemak binnengehaald. Wij hebben het maar overgeslagen omdat het ook prima te lopen is. Wij hebben een drankje en korte wandeling gedaan en zijn snel naar beneden gevlucht. Het uitzicht was wel mooi.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Attractie
  • de weg er naartoe
  • uitzicht over de heuvels
  • gericht op eenvoudig toerisme
  • Erg duur
  • massa's toeristen
Review geplaatst op 2018-08-13
10
Duitsland
Renata was hier 15 mrt 2018
Dit jaar heb ik de Malerweg gelopen. Het is een wandelroute door het natuurpark Sächsische Schweiz. De route is in totaal 112 km en in 8 etappes. De wandelroute is van licht tot zwaar. Stijgen en dalen van 12 tot 18%. Veel trappen en ladders. Voor een beginneling best avontuurlijk.Maar wat is dit gebied bijzonder. Soms is het zelfs sprookjesachtig. De meest prachtige vergezichten. Een bijzonder berggebied van zandsteen. Helaas heeft dit gebied ook te lijden onder de klimaatveranderingen. Omdat er niet meer echte strenge winters zijn dreigen grote kolossen om te gaan vallen, omdat het steen te bros wordt. Ook het Elbedal heeft de laatste tijd veel overstromingen gehad, waardoor mensen toch weg trekken. Maar dit gebied moet bezocht worden. Voor Europa zeer bijzonder. Ik ben in september geweest en het was vrij rustig . Gezellige drukte. Een absolute aanrader. Wat mij vooral opviel is dat het overal schoon en opgeruimd is. Hier neemt de toerist gelukkig nog zijn verantwoordelijkheid voor het behoud van de natuur.
Land
  • Prachtige vergezichten.
  • Routes staan goed aangegeven
  • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer
  • Geen minpunt kunnen ontdekken
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Duitsland
Tjitske was hier 15 mrt 2018
Oberstaufen, Alpenvoorland. Prachtige natuur! Panoramisch uitzicht! Hotel Köningshof. Dit hotel is buitengewoon gastvrij en warm. Hoewel de inrichting niet modern is is past dit juist helemaal in de sfeer van de alpen. De bediening is in klederdracht. Elke dag schone kamers. Heerlijke wellness faciliteiten. Uitermate leuk en gezond dagprogramma met allerlei sportieve en ontspannende activiteiten waaraan de hotelgasten vrijblijvend deel kunnen nemen. Dan de mooie omgeving de prachtige natuur en het panoramische uitzicht. Minpunt is de ligging aan de weg waar veel verkeer langskomt en een soort en met van fabriek nabijgelegen. Helaas voor ons een once in a lifetime experience want het is behoorlijk prijzig.
Land
  • Frisse zuivere alpenlucht
  • wel wat industrie hier en daar
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Duitsland
hansdewildt was hier 24 okt 2017
Het Rotes Haus in Monschau, Noordrijn-Westfalen, is een voormalig hoofdkwartier van de Scheibler familie en vandaag als museum toegankelijk, met name de burgerlijke wooncultuur rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw. De grote patriciër huis werd waarschijnlijk gebouwd tussen 1752 en 1768 door de doek fabrikanten Johann Heinrich Scheibler . Als gevolg van haar exterieur verf heet het Rotes Haus. Het Rotes Haus is een populaire bezienswaardigheid. Zorg ervoor dat je minstens 10 minuten bij de voordeur staat. Reserveren is niet mogelijk en zodra de limiet van 40 personen is bereikt gaat de deur onherroepelijk dicht! Wie dus net te laat aankomt heeft kans voor een gesloten deur te staan. Eerst krijg je ca. 15 minuten uitleg in het Duits over het huis en zijn bewoners. Daarna kan je vrij het museum bezoeken. Hoogtepunt van het Rotes Haus is de trap waar acht Italianen gedurende 4 jaar aan gewerkt hebben. De trap stond vroeger volledig los van de muur. Om veiligheidsredenen werd die nu vastgezet aan de muur. Toch zal de gids je aanraden om met niet meer dan 10 personen tegelijk de trap te gebruiken. Je bezoekt een huis met vele kamers, daarin staan de meubelen van toen, zie je gebruiksvoorwerpen, een aantal catalogussen en decorelementen. Alhoewel dit huis als museum staat genoteerd, bevat het geen kunstvoorwerpen die niets met de familie Scheibler te maken hebben. Zeker de moeite waard, vond ik.
Land
  • interessante plek
  • niet druk
  • niet echt toeristisch
  • niet in het hoogseizoen gaan
Review geplaatst op 2017-10-24
9
Duitsland Rijnland-Palts
hansdewildt was hier 24 okt 2017
De Burcht Schönburg is een bij de Duitse plaats Oberwesel, Rijnland-Palts, aan de Rijn gelegen hoogteburcht uit de 12e eeuw. Het begin van de bouw aan de burcht vond plaats in de eerste helft van de 12e eeuw. Of de burcht door de aartsbisschop of als rijksburcht werd gebouwd blijft onduidelijk. In 1149 dook de burcht in de bronnen op als leen van Herman van Stahleck, die zijn rivaal om het Paltsgraafschap bij de Rijn, Otto II van Rheineck, op deze burcht liet ombrengen. In de 14e eeuw werd Schönburg een veste van Keur-Trier. Ja, er is heel wat gebeurd in die tijd bij bijna al die burchten langs de Rijn. In de jaren 1951-1953 werd het noordelijke deel als jeugdherberg ingericht. De uitbouw van het zuidelijke deel tot hotel vond plaats vanaf 1957. Een prachtig plekje om te slapen met prachtig uitzicht !z Sinds april 2010 is in de toren van de burcht een museum ondergebracht dat informeert over de bouw van kastelen, monumentenzorg en de kastelen tijdens oorlogen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een uitzichtsplatform met een schitterend uitzicht over het Rijndal
Regio
  • prachtig uitzicht
  • rustig
  • onbekend
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2017-10-24
8
Duitsland
AnsvH was hier 01 sep 2017
Als je op zoek bent naar een stad die anders is dan de doorsneestad voor een citytrip dan is Hamburg precies wat je zoekt! Het centrum is eigenlijk vrij klein en de interessante bezienswaardigheden (Kunsthal, vismarkt, havengebied, Speicherstadt, Elbetunnel, Reeperbahn & St. Pauli), liggen daar net iets buiten maar het is allemaal goed te lopen. Het is ook leuk om fietsen te huren en op deze manier een heel andere kant van deze grote stad te verkennen.
Land
  • Anders dan andere steden
  • Weinig toeristen
  • Bezienswaardigheden te voet bereikbaar
  • Winkelen doe je vooral overdekt...
Review geplaatst op 2017-10-25
9
Duitsland Baden-Wurttemberg
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Met zo'n drie miljoen dagtoeristen per jaar staat Heidelberg in alle bezoekersstatistieken van Duitsland, Europa en waarschijnlijk ook de wereld op een van de hoogste plaatsen. Wat een beetje jammer is, want de stad is beslist een langer bezoek waard. Wie wat meer tijd neemt, zal vele mooie plekjes ontdekken die niet zo druk worden bezocht, en zich laten aansteken door het speciale levensgevoel dat Heidelberg onderscheidt van andere universiteitssteden. Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen samen met de Alte Brücke over de Neckar tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Je kunt het slot natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar het is zeker de moeite waard deel te nemen aan een rondleiding. Alleen al om de geschiedenis van het machtige slot te begrijpen, dat de afgelopen 700 jaar heel wat heeft meegemaakt. Om de woelige tijden te kunnen overleven, hebben de kasteelheren zich vast wel eens teruggetrokken in de vorstelijke wijnkelder. Hier bevindt zich het grootste wijnvat ter wereld. Het is gemaakt van 130 eikenstammen, is ruim 8 meter lang en 7 meter breed en heeft een inhoud van 221.726 liter. Geweldig om een keertje te zien.
Regio
  • ligt erg mooi op een hoge berg
  • kan er gemakkelijk een dag doorbrengen
  • leuk om met een treintje naar boven te gaan
  • kan druk zijn in de middag
Review geplaatst op 2017-12-12
9
Duitsland Rijnland-Palts
hansdewildt was hier 01 sep 2017
De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien. In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Hier kan je wijnproeven in één van de vele wijnlokalen. Mijn favoriete bezigheid. Als je van fietsen, wandelen en klimmen houdt is Boppard een goede uitvalbasis. In de lage bergen rond Boppard zijn wandelroutes waar u een prachtig uitzicht over de Rijn heeft. Ook kan je in de omgeving door de bossen over smalle paden en langs beekjes wandelen. Vanuit Boppard kan je met de kabelbaan naar het uitzichtspunt "Vierseenblick", hoog op een berg aan de Rijn. Tijdens de twintig minuten durende tocht heb je een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Op de berg ligt een restaurant met terras en je kunt er wandelen en fietsen. Ik heb er voor gekozen om Boppard vastteleggen bij het mooie laatste licht. Het is een genot om op de Boulevard bij dit mooie licht een goed glas wijn te drinken.
Regio
  • leuke stadjes
  • niet erg druk
  • leuke restaurantjes
  • wel een beetje toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Duitsland Heidelberg
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen samen met de Alte Brücke over de Neckar tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Vanaf de Alte Brücke heb je een prachtig uitzicht op de Alt Stadt met daarboven Schloss Heidelberg. De Karl Theodor Brücke is de eerste stenen brug in de stad Heidelberg die over de Neckar werd gebouwd tussen 1786 en 1788, op de brug staan beelden van Pallas Athene en van vorst Karl-Theodor, onder wiens bewind de brug werd gebouwd. Aan de stadszijde van brug staat de fraaie Brückentor, een stadspoort met twee torens. Op de foto is deze poort met de twee witte torens te zien op het einde van de brug te zien De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers en men heeft er een schitterend uitzicht over de Neckar, op de stad en het kasteel en op de beboste bergen aan de overzijde van de rivier.
Stad
  • historisch
  • mooi
  • toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Duitsland
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Een van de mooiste stadjes aan de rivier de Moezel is wellicht Cochem waar de romantiek uit vervlogen tijden is blijven hangen en waar de Reichsburg nog bovenop een bergtop staat. Klim eens naar boven en geniet van het weidse uitzicht. Deze burcht van Cochem werd in de 12e à 13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht werd in 1868 gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt. Nu is ze eigendom van de stad.
Land
  • prachtig stadje
  • mooi kasteel
  • mooi wandelgebied
  • kan in het hoogseizoen druk zijn
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Duitsland
hansdewildt was hier 01 sep 2017
De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien. In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Hier kan je wijnproeven in één van de vele wijnlokalen. Mijn favoriete bezigheid. Vanuit Boppard kan je met de kabelbaan naar het uitzichtspunt "Vierseenblick", hoog op een berg aan de Rijn. Tijdens de twintig minuten durende tocht heb je een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Op de berg ligt een restaurant met terras en je kunt er wandelen en fietsen. Als je goed kijkt, zie je 4 meren (seen) , maar in werkelijkheid sta je in een bocht van deze mooie rivier de Rijn.
Land
  • prachtig uitzicht
  • indrukwekkend
  • leuke bezigheid
  • kan koud zijn boven
Review geplaatst op 2017-12-19
7
Duitsland Noord Rijnland-Westfalen
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Fort Ehrenbreitstein is een 19e-eeuws fort, gelegen op de gelijknamige heuvel aan de Rijn tegenover de stad Koblenz en de monding van de rivier de Moezel in Duitsland. Het fort ligt op een 118 m hoge heuvelrug met een prachtig uitzicht op de Deutsche Eck. Door de ligging op de rand van deze heuvelrug met zeer stijlen wanden langs het Rijndal, hoefde slechts het deel van het fort grenzend aan het plateau verdedigd te worden. De sterkste verdedigingswerken zijn om die reden naar het noorden en oosten gericht. Hier bevinden zich tot 3 m dikke muren, wallen met kazematten en een 5 m diepe en 15 tot 25 m brede droge gracht. Prachtig om te zien !
Regio
  • mooi om te zien
  • rustig
  • interessant
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
9
Duitsland Cochem
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Het prachtige historische marktplein van Cochem doet je verlangen naar lang vervlogen tijden. Het mooiste gebouw aan dit plein is het barokke stadhuis. Voor het stadhuis staat de Martinsbrunnen. Deze prachtige fontein vormt al vele jaren het centrum van de historische markt van Cochem. De meeste gebouwen aan het marktplein zijn opgetrokken in de bekende Fachbaustijl met op de begane grond winkels. Vanaf het marktplein kun je via de smalle kleine straatjes de rest van het historische centrum van Cochem verkennen. Ben je in de buurt sla dit mooie stadje dan niet over want het is echt de moeite waard.
Stad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-04