Duitsland

High-Light Wandelroute door Berlijn

EenReiziger was hier op 2019-04-25 Gepost op: 2020-01-06 2 reacties.

Een stad die je zeker moet hebben gezien is natuurlijk Berlijn. Als je voor de eerste keer naar Berlijn gaat is het leuk om de grote bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen. Hiervoor zijn verschillende wandelroutes. Wij hebben de onderstaande route gevolgd en deze is ons zeer goed bevallen! 

Om in Berlijn te komen hebben wij gebruik gemaakt van de trein naar Berlijn. Deze rijdt met ongeveer 5.5. uur vanaf de Nederlandse grens naar Berlin Hbf. Een retourticket hebben wij voor ongeveer 80 euro per persoon weten te bestellen. 

Wandelroute door Berlijn

Je komt langs: 

 • Het Rijksdaggebouw
 • De Brandenburger Tor
 • Holocaustmonument
 • Potsdamer Platz
 • Checkpoint Charlie
 • Berliner Dom
 • Fernsehturm

Wij begonnen de wandeling aan de Spree nabij het Rijksdaggebouw. Een imposant gebouw waar inmiddels het parlement opnieuw is gevestigd. 

Vervolgens zijn wij doorgelopen richting de Brandenburger Tor. Hier uiteraard een aantal foto's gemaakt en even wat gedronken op de Pariser Platz met uitzicht op deze bezienswaardigheid. Leuk om te weten is dat bezoekers vroeger tol moesten betalen bij de Brandenburger Tor om het stadscentrum in te komen. 

Nadat we waren bijgekomen zijn wij doorgelopen naar het Holocaustmonument van de Jodenvervolging tijdens Tweede Wereldoorlog. Ook wel bekend als Denkmal Für ermodeten Juden Europas. Indrukwekkend om te zien.

Op 10 tot 15 minuten lopen ligt vervolgens de Potsdamer Platz. Dit gedeelte van Berlijn wordt ook wel gezien als het moderne stuk met grote gebouwen en nabijgelegen winkelcentra. Dit was voor ons iets minder interessant en vooral erg druk. Wel schijn je hier leuke en hippe koffietentjes te kunnen vinden, maar deze hebben wij overgeslagen. 

Een onderdeel wat ik zeker niet wilde overslaan was Check Point Charlie. Hier natuurlijk even stilgestaan bij de gedachten dat tanks, soldaten en inwoners van Berlijn hier intense momenten hebben beleefd. 

Ondertussen naderde wij al het eind van de middag en zijn wij doorgelopen naar de Berliner Dom. Een mooie kerk van zowel binnen als buiten. De kerk is wel gerestaureerd, vanwege beschadigingen in de Tweede Wereldoorlog. 

Aanrader was een smootie in de Fernsehturm. Hier hebben wij echt even een momentje kunnen ontspannen en genieten met een prachtig panorama uitzicht over Berlijn. Het panoramapunt bevind zich op ongeveer 200 meter hoogte en geeft een prachtig uitzicht over het stadscentrum.

Terugreis

Ook de terugreis verliep voor ons per trein. Per InterCity Berlijn terug naar station Hengelo, waarna wij van van goedkope treinkaartjes gebruik hebben gemaakt. Een enkele reis voor 12,50 per persoon naar Den Haag.

 

0
2

Foto's bij dit blog

High-Light Wandelroute door Berlijn
High-Light Wandelroute door Berlijn
Alle blogs van EenReiziger
 

2 reactie(s) bij "High-Light Wandelroute door Berlijn"

 • profile image comment

  Een zonnige dag, zo op de foto afgaande. Leuk tripje!

  Door Elleke • geplaatst op 2020-01-28 22:21:37
 • profile image comment

  Leuk om weer een van je routes te lezen!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2020-01-07 15:51:07

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.