Duitsland

ICE International naar Kerstmarkt in Dortmund

EenReiziger was hier op 2019-12-12 Gepost op: 2019-12-16 1 reacties.

Eigenlijk bezoeken wij elk jaar een kerstmarkt in Duitsland. De Duitse lucht en specialiteiten geven mij altijd net even dat typische kerstgevoel. Ieder jaar maken wij gebruik van de trein, waarbij onze eerste borrels er al direct worden genuttigd. Vanuit huis reden wij met een voordelig treinkaartje naar station Arnhem Centraal. Hier stapten wij over op de ICE International naar Duisburg voor een overstap op de ICE naar Dortmund met een totale reistijd van 1.44 uur. 

Na een gezellige treinreis kwamen wij aan op Dortmund Hbf en waren de eerste kerstkraampjes op ongeveer 500 meter loopafstand. De kerstmarkt van Dortmund is één van de grootste van Duitsland met ongeveer 300 kraampjes verspreid over ongeveer 5 pleinen. Leuk is dat je de kerstmarkt op deze manier van plein naar plein kan afwerken. 

Hanzaplatz Dortmund

We begonnen op de Hanzaplatz met grote warenhuizen, gluhwein, hapjes en kerstcadeautjes. Daarbij stond hier een 45 meter hoge kerstboom. Hiermee werd al eerder geadverteerd, maar als je dichterbij komt zie je dat deze bestaat uit een opstapeling van kerstbomen. Het is dus eigenlijk één grote berg kerstbomen.

Warenhuizen Kaufhof en Karstadt

Na de eerste kerstmarkt zijn wij een aantal warenhuizen ingedoken. Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland en hebben uiteindelijk maar één kerstbal meegenomen ter herinnering aan deze dag.  De warenhuizen Kaufhof en Karstadt zijn groots en zeker de moeite waard om te bekijken. Avondeten en drinken hebben wij gewoon bij de kraampjes gescoord. Het lekkerst was dit jaar de Bratwurst met käse. 

Terugreis naar Nederland

Rond half 11 's avonds was er weer een treinverbinding terug die wij echt moesten hebben om nog op tijd thuis te komen. Dit verliep uiteindelijk zeer voorspoedig. Vanaf Duisburg hadden wij opnieuw de ICE International. Als liefhebber van treinen is dit op zich al de moeite. Je hebt hier namelijk een panoramarijtuig waar je kan meekijken met de machinist. Bij terugkomst in Nederland konden wij nog steeds gebruik maken van het actiekaartje. Echt ideaal.

0
1

Foto's bij dit blog

ICE International naar Kerstmarkt in Dortmund
Alle blogs van EenReiziger
 

1 reactie(s) bij "ICE International naar Kerstmarkt in Dortmund"

  • profile image comment

    leuk verhaal, heb alleen zoveel verkeerde ervaring met de trein dat ik deze mijd als de pest. kerstmarkten kunnen heel gezellig zijn.

    Door silver • geplaatst op 2019-12-24 07:15:11

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.