Duitsland

Fietsen en genieten in Berlijn

EenReiziger was hier op 2020-04-23 Gepost op: 2019-10-24 0 reacties.

Hadden al verschillende tips gekregen van vrienden en zijn daarom afgelopen voorjaar met de trein naar Berlijn geweest. Omdat wij de stad wilde bezichtigen met de fiets en verschillende routes rondom Berlijn wilde proberen hebben wij onze eigen fiets meegenomen. Deze konden mee in een speciaal rijtuig voor ongeveer 15 euro. Het reserveren was verplicht, want zoals wij konden zien werd dit hele rijtuig volgepropt met fietsen van andere reizigers. Wij waren duidelijk niet de enige met dit plan!

Reizen met IC Berlijn

De heenreis ging iets slomer dan wij gewend waren, al viel de reistijd wel mee. In ongeveer 6 uur reis je namelijk van Amsterdam naar Berlijn, maar door de vele tussenstops lijkt er geen eind aan te komen. Desondanks zou ik dit sowieso over doen en hoop dat er in de toekomst een aantal stations worden geschrapt. 

Citytrip Berlijn was fijn!

De mensen waren vriendelijk, maar vlot. Het eten was netjes en hip, maar redelijk aan de prijs. De stad was historisch en modern tegelijkertijd. Je zag aan alles dat je in een wereldstad terecht was gekomen. Met de fiets konden wij de stad goed ervaren. Wanneer je aan het verkeer deelneemt zie je hoe snel de stad zich beweegt en kan je op één dag veel meer bezichtigen. 

Koffie met gebak dronken wij bij Café Fleur. In de avond aten wij bij Italiaan Saporito en ons hotelrestaurant Michelberger. 

Echt genieten

Het echte genieten begon voor ons pas toen wij op de fiets stapte en de natuur in trokken. Met de fiets trokken wij richting Potsdam en Brandenburg. Twee steden langs de Wannsee en Havel.  In Brandenburg hebben wij een heerlijk Duits biertje met schnitzel genuttigd, waarna wij aan de terugrit begonnen. In totaal zijn wij de hele dag zoet geweest, maar dit is een absolute aanrader voor de actieve reizigers onder ons!

Terugreis

Ook voor de terugreis hadden wij een treinkaartje voor de IC Berlijn. Vergeet zeker niet je fiets te reserveren voor de terugreis, want anders kan deze niet meer mee! Eigenlijk ging alles sneller op de terugreis. Dit zal tevens met de nachtrust te maken hebben gehad, want hebben beide 4 van de 6 uur kunnen slapen.

0
0

Foto's bij dit blog

Fiesten en genieten in Berlijn
Alle blogs van EenReiziger
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.