Duitsland reisblogs

Wat kan ik verwachten van Dresden?!

Syl bereidt zich voor Gepost op 04 dec 093 reacties

Volgende week gaan we op uitnodiging van mijn schoonouders mee naar Dresden. Ook mijn zwager gaat mee, we zijn dus in totaal met 5 personen. We gaan er naar toe omdat pa en ma 40 jaar getrouwd zijn en dit niet groots maar klein willen vieren.
Ik heb geen idee wat ik van de trip en stad verwachten moet. Ongetwijfeld zullen we kerstmarkten gaan zien, maar ik hoop dat we ook wat mooie gebouwen gaan zien en bijzondere architectuur. En dat ik mooie/bijzondere foto's kan maken met mijn nieuwe spiegelreflexcamera. Kan ik die mooi uit testen en proberen.
We zijn in totaal 4 dagen weg en zullen ook met verschillende excursies meegaan onder andere naar een heel oud melkhuisje, ben erg benieuwd. Zodra we terug zijn, zal ik laten weten hoe het was en foto's plaatsen. Wellicht zelfs een tip!!

Syl Positie 27686 (0 p.) Lid sinds 01-12-2009 Foto's en tips: 10 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dresden is geweldig
0 1
Gepost op 24 december
Duitsland Saksen

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Dresden is een en al kerstmarkt maar sommige zijn sfeervoller dan anderen. Gisteravond waren we op de Striezelmarkt en hadden het er zeer naar onze zin. Voor de entree moet je 3 euro betalen maar dat is het zeker waard. Wij overnachten in het pittoreske kurort Rathen dat midden in de Sachsische Schweiz ligt. Veeel mooier dan in het centrum van Dresden en goedkoper. Met de S-Bahn wordt je in 37 minuten in het centrum van Dresden afgezet, kosten 15,- euro voor een familie tageskarte. Een andere tip is de kerstmarkt binnen de vestingmuren van Königstein. Deze, op een plateauberg gelegen, burcht ligt vlakbij Rathen. Alle interessant website over Dresden en omgeving heb ik verzameld op http://delicious.com/VillaRichter en zijn op trefwoorden gerubriceerd. Wat je zeker even moet bekijken is All Tags => Foto en Kerst om snel een indruk te krijgen wat er zoal te zien is. Veel plezier met elkaar en laat maar weten hoe het was.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Dresden is mooi gerestaureerd na de zware bombardementen in de tweede Wereldoorlog.
De Frauenkirche is nu eindelijk klaar..... Dat melkhuisje is waarschijnlijk de Pfunds Molkerei, en zuivelwinkel die versierd is met prachtige kleurrijke tegels.Laat je camera maar flink werken!
Veel plezier toegewenst.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Veel plezier en als je een dagje Sachsische Schweiz red, zeker doen.
Dresden is prachtig, ga vooral ook veel naar binnen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.