Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen op grote hoogte langs de Moezel !

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Het hoogste punt van Cochem is de Pinner-Kreuz (kruisbeeld) bovenop de hoogste berg langs de Moezel. De top van deze berg is te bereiken per kabelbaan. Je hebt dan een prachtig uitzicht op Cochem, het moezeldal en het rijksburg kasteel.
Wil je vanaf deze hoogte nog langer genieten van het prachtige moezeldal, pak dan de alternatieve route naar het dorpje Klotten.
Vanaf Pinner-Kreuz kun je namelijk over de bergen via een redelijk goed voetpad naar het “Wild en Freizeitpark Klotten”. Het pretpark is geweldig leuk voor (jongere) kinderen en het wildpark biedt veel inheemse en exotische wilde diersoorten. Zo zijn er diverse vogelsoorten en damherten te zien maar ook bruine beren, wolven en panters te bewonderen.
Ga niet direct terug naar Cochem, maar loop over de bergen langs de Moezel door naar het plaatsje Klotten. Dat is dan nog ongeveer 6 km. Doe wel stevige wandelschoenen met een goed profiel aan, want het alternatieven pad is niet overal even goed begaanbaar .
Je krijgt er wel iets voor terug; namelijk een prachtige wandeling met een geweldig mooi uitzicht over het moezeldal met zijn vele bochten. Vanuit Klotten kun je dan de trein weer pakken naar Cochem.
Een heerlijke dag met kabelbaan, pretpark, wildpark en een geweldig mooie wandeling op grote hoogte langs de Moezel.