Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Rijnland-Westfalen image

Slapen in een oude oldtimerbus

Noord Rijnland-Westfalen
Duitsland
EvelineVanPutten

Slapen in een oude oldtimerbus

Het is vijf uur ’s middags, tijd om naar Duitsland te gaan! Zonder files reden we naar de Duitse grens en vanaf daar was het nog een half uurtje rijden naar Lengerich. Lengerich, het dorpje waar ons avontuur écht gaat beginnen. Via Airbnb hebben we een fantastische slaapplek gevonden: slapen in een Oldtimerbus! We reden het terrein op en zagen hem al staan! Eerst zijn we naar de boerderij gelopen, het huis van Anna en Olger. Olger gaf ons een rondleiding, terwijl Anna nog de laatste dingen in de bus in orde maakte. De bus, die 55 jaar oud is en al 10 jaar in het bezit van Anna en Olger, rijdt nog steeds. Ongeveer alles is vervangen aan de bus en van binnen wordt de bus ook steeds ‘luxer’. Een vast bed, een bankje, een eettafel, een houtkachel en zelfs een keukenblok. Fantastisch! In de tuin, die tijdens ons verblijf voor ons ‘privé’ is, staat een buitenkeuken (lees: camping kookstelletje, wat bestek en een wasbak), een lange eettafel, een gezellig zitje, bankjes om een vuurschaal en ‘de badkamer’. De badkamer bestaat uit een bad, een douchekop en een houtkachel. Inderdaad, de houtkachel is bedoeld om het water te verwarmen. Fantastisch toch! Het enige wat ontbreekt is de wc. Maar… gelukkig mogen we gewoon de wc van Anna en Olger gebruiken in de boerderij. Om hier te komen moet je langs de twee dwergschapen (we hebben ze ‘Döner’ en ‘Kebab’ genoemd) en vervolgens door de woonkamer en keuken. Het hele huis is ‘ingericht’ in hippie-stijl. Kleurrijk, vol, veel prullaria, kaarsen. De bus is trouwens ook in hippie-stijl. Echt ontzettend sfeervol! En Anna en Olger zijn enorm gastvrij. Olger spreekt ook nog een aardig woordje Nederlands, dus het communiceren gaat erg makkelijk.

Na de rondleiding is het tijd om wat eten te maken. Eveline had in Nederland al boodschappen gedaan en kebab gemaakt. Terwijl Gerben zich bekommerde om het Turkse brood, was Eveline druk bezig in de buitenkeuken. Omdat Gerben de oven niet aan kreeg, kwam Olger even helpen. Wat bleek? De oven moet je ook ouderwets aansteken met een aansteker! Het was lekker weer, dus hebben we alles in de tuin opgegeten. Na het afwassen met koud en rood water (rood door de hoeveelheid ijzer dat er in zit) hebben we de vuurschaal aangemaakt. Tot laat in de avond hebben we lekker bij het vuur gezeten met een wijntje (een cadeautje van Olger en Anna) . Heerlijk! Dit avontuur bevalt ons nu al!

Toen was het tijd om te gaan slapen. Helaas zaten er (ondanks dat we alle ramen zoveel mogelijk dicht hadden gehouden) aardig wat vliegen in de bus. Gerben ging als echte jager aan de slag. De ene vlieg na de andere werd vermoord. Helaas werden we vannacht toch nog een paar keer gewekt door vriendelijke vliegen die op ons kwamen zitten…

Foto's

0811e.jpg
0811e.jpg
EvelineVanPutten
750c7.jpg
750c7.jpg
EvelineVanPutten
cc9dc.jpg
cc9dc.jpg
EvelineVanPutten
aebca.jpg
aebca.jpg
EvelineVanPutten