Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Rijnland-Westfalen image

Noord Rijnland-Westfalen

Noord Rijnland-Westfalen
Duitsland
Yvettekempers

Gasometer en het CentrO

Vandaag eindelijk weer eens een uitstapje gemaakt naar het buitenland. Samen met mijn vader, zus en haar vriend richting Duitsland gereden. Al vanaf het begin het plan om een kijkje te gaan nemen in een groot winkelcentrum genaamd het CentrO en om vervolgens nog in de gasometer te kijken.
De gasometer is zoals beschreven in mijn tip een oude gas opslagplek dat nu omgetoverd is tot een mooie tentoonstelling die tot 31 december 2010 over het heelal gaat.
Een hoop informatie over toen en nu en alle planeten in miniatuur vorm.
Na de tentoonstelling bekom je een onwerkelijk gezicht: De maan maar niet zoals alle andere planeten in miniatuur vorm maar met een doorsnede van ruim 25 meter!
Het was gigantisch om te zien en zeker om te fotograferen! Alleen was het heel lastig omdat het er geheel donker is en hij zo gigantisch groot is dat je het bijna niet op de foto krijgt!
Hij hangt zeg maar midden in de toren en op een hoger niveau. De toren is ongeveer 110 meter hoog!
Als je beneden nog naar alle miniaturen kijkt ben je al onder de indruk en zeker als je dan in eerste instantie 1 trap omhoog loopt om de lift te pakken naar de top.
In een glazen lift naar de top gebracht vlieg je dus langs '' de maan '' . Echt heel indrukwekkend.
Overigens zijn we voor het bezoek aan de gasometer eerst naar het CentrO geweest. Een zeer groot winkelcentrum met grappige restaurantjes. Bekende merken van hier maar ook totaal onbekende merken. Eerst wat gegeten en vervolgens een rondje gemaakt langs de winkels. Niks gekocht maar wel veel plezier gehad.
Ook heb ik wat foto's gemaakt die ik er wel bij zet;)