Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietsen over de Vennbahn

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Monschau in de Duitse Eifel: de echte reisreporter wil er nog niet dood worden gevonden. Het is namelijk een schattige zeer toeristische plaats in een schitterende omgeving met vakwerkhuizen, talrijke restaurants en hotelletjes. Ideaal voor een weekendje weg!

Niets voor ons dus…..

Je kunt er natuurlijk wel gewoon ‘stiekem per ongeluk’ terechtkomen tijdens een fietstocht op de Vennbahn! Dit grensoverschrijdend fietspad is één van de langste fietspaden van Europa, langs voormalige spoorlijnen, die ooit koolgebieden in Duitsland via België met Luxemburg verbond.

De Vennbahn begint in Unesco werelderfgoed stad Aken bij station Rothe Erde (wel even zoeken) en eindigt na 125 km in Troisvierges. De gemiddelde stijging is 2%, waardoor je weinig last hebt van de hoogteverschillen –wel des te meer van ‘vals plat’-. De route komt oa langs de voormalige abdijstad Kornelimünster, de reeds benoemde historische stadskern van Monschau, het natuurpark Hoge Venen-Eifel, de schilderachtige vallei van de Our en de burcht van Burg Reuland.

Goede informatie vind je op www.vennbahn.eu

Na aankomst in Troisvierges kan je natuurlijk gewoon doorrijden, wij zijn nog naar Clervaux doorgetrapt.

Omdat we geen zin hadden om na ruim 500 kilometer in de benen weer naar huis terug te moeten fietsen, hebben we koersje noord met de trein gedaan. Prima te doen! Overstappen in Luik –meteen ff lunchen in de stad-, en Maastricht –om het af te leren nog een fietstochtje gedaan en daarna lekker eten op een terrasje-, om volledig voldaan in de trein naar Amsterdam te stappen!

ps: ok, ik geef toe, we hebben genoten in Monschau! Heerlijk geslenterd door de kleine straatjes, lekker gegeten, geslapen met het geluid van het riviertje op de achtergrond, wat wil je nog meer. Maar niet verder vertellen he!