Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Silhouette van Landschaftspark Duisburg

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Mochten de grenzen weer open gaan en je houdt van industrie en avondfotografie dan adviseer ik je om naar Duisburg te gaan. Landschaftspark Duisburg een gebied waar oude hoogovens staan en waar je bijna overal in mag. Wanneer je in de avond gaat wordt je getrakteerd op hele mooie belichtingen in diverse kleuren.
Deze foto is gemaakt aan het einde van de grote parkeerplaats en dan de heuvel op. Ik hou er van om zoiets in een silhouette te plaatsen gecombineerd met deze kleuren. In de avond kan je soms een fakkelgroep tegenkom ook mooi om deze met een lange sluitertijd te fotograferen, heel verrassend.

Het hoogovencomplex werd in 1902 door de "Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort" gebouwd, en werd later overgenomen door de Thyssen-groep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht. (Wikipedia).