Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oberwesel !

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Het prachtige gebied van het Midden Rijndal is uitermate geschikt om te wandelen of te fietsen. De welbekende Rheinburgerweg en Rheinsteig zijn prachtig om te verkennen. Ontdek de vestingstad Oberwesel, door de stadsmuren te bezoeken en terug te reizen naar de middeleeuwen met een prachtig uitzicht op de stad. Het culturele landschap van het Rijndal wordt beschermd door UNESO. Kilometers lange veilige wandelpaden, gevarieerde routes, spectaculaire uitzichten door de steile wijnbergen en paden midden door de natuur kenmerken dit gebied.
De stadsmuur en toren van Oberwesel kan beklommen worden, want ze zijn opengesteld voor het toerisme. Kasteel Schonburg ligt op een beboste heuvel. Iedereen die van romantiek houdt, moet dit kasteel zeker bezoeken. In het Castle hotel, dat gevestigd is in het kasteel zelf, is het mogelijk om te dineren en te overnachten.
Ook kun je in dit charmante stadje heerlijk een biertje drinken in de biertuin, een wijntje in de weinstube of een hapje eten in één van de traditionele restaurants van de stad.
Het is zeker de moeite waard als je de Loreley bezoekt om dan even door te rijden naar Oberwesel.
Want ook dit stadje heeft zijn legendes en verhalen, zoals het verhaal over de wijnheks. Deze wijnkoningin, zoals zij ook genoemd wordt, wordt elk jaar gekozen en ingehuldigd met allerlei spreuken. Deze koningin belooft een goed glas wijn…….