München

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op bezoek bij Louis

München,
Duitsland


Een stad die weinigen echt bezoeken is München, sinds deze zomer is daar bij mij verandering in gekomen, gelukkig. Te lang gewacht. Het is een geweldige stad, er is veel te doen en te zien, zowel in de stad als in de directe omgeving.
Doe je de stad, ga dan op de fiets, alles is dan makkelijk te bereiken.
Fiets door de Englischer Garten, zie golfsurfen op de Isar, (te gek om dit te zien) picknick tussen de muziek van hippies, luister naar jazz en volksmuziek in een van de vele Biergartens onder het genot van een heerlijke pot bier en heerlijk eten, ook vegetarisch.
Wandel door de rijke winkelstraten, fiets naar het waanzinnig mooie park en slot Nymphenburg. Fiets langs de gebouwen waar Hitler zijn parades afnam en bezoek de Pinotheken, de musea in Maxvorstad, de toegang kost op zondag maar 1 euro. Concerten van hoog niveau zijn er iedere week.
Wil je de stad ontvluchten, neem dan de trein naar bv de Schliersee, een heerlijke dagtrip.
Voor de niet rokers onder ons is het hier sinds dit jaar een walhalla, nergens mag men binnen roken. Wil je goed en goedkoop eten en drinken, fiets dan naar een van de wijken die net buiten het centrum liggen, 3 gangen lunch voor 7 euro.
Met een beetje geluk kom je Louis nog tegen, moet je wel een paar dagen rondfietsen en goed opletten.
Echt meer dan de moeite waard, een stad met een zeer goede sfeer, waar veel te zien en te doen is, echt doen.