Jasmund NP

Op het schiereiland Jasmund ligt het gelijknamige Jasmund National Park met de witte krijtrotsen als grootste toeristische trekpleister. Neem een bootttocht om de rotsen het beste te kunnen zien. Wandelaars kunnen voor een boswandeling of strandwandeling gaan. Het park is maar dertig vierkante kilometer groot, waarmee het het kleinste nationale park van het land is.

Informatie over Jasmund NP

Beste foto's & tips van Jasmund NP

'490319' door noiram '490319' door noiram

DuitslandJasmund NP

DuitslandJasmund NP

Sprookjesbos Jasmund

noiram

De lente brengt een heel ander sfeertje in het bos. Deze lieve witte bosanemoontjes die je op Ruegen heel veel ziet, verdringen de bozige wintersfeer. Het Jasmund National Park in het noordoosten van het eiland is vooral beroemd om de witte krijtkust, maar het bosgebied is ook zeer de moeite waard!

'1000612' door hestermaasdam '1000612' door hestermaasdam

DuitslandJasmund NP

DuitslandJasmund NP

Krijtrotsen

hestermaasdam

Op het eiland Rügen bestaat een deel van de kust uit krijtrotsen. Het leek mij mooi om aan de voet van de krijtrotsen te wandelen. Het liep anders; drie maanden geleden mijn heup gebroken en ben nu nog steeds aan het revalideren. Dus een boottochtje langs de kust gemaakt. Rügen wordt druk bezocht door toeristen en de boot zat dan ook vol, met lede ogen zag ik dat er maar een paar wandelaars onderlangs de krijtrotsen liepen....

Laat kaart zien