Heidelberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heidelberg

Heidelberg,
Duitsland


Het stadje Heidelberg is beroemd vanwege het historische centrum, met als absolute trots Schloss Heidelberg. De ruïne van rood Neckartäler zandsteen torent boven de stad en de rivier de Neckar uit. Maar er zijn meer bezienswaardigheden in Heidelberg te zien. Daarnaast kun je een aantal leuke excursies maken in en rond de stad.
Het kasteel op de heuvel Königstuhl is nog steeds in een redelijke staat. Al wordt het gezien als een kasteelruïne. En je kunt het Kasteel van Heidelberg eenvoudig bezoeken. Je kunt het zelf ontdekken, maar ook met een gids een rondleiding volgen.

Wanneer het kasteel precies is gebouwd is onduidelijk. Al werd het kasteel in het jaar 1225 genoemd. Het kasteel kwam tot volle bloei tijdens de Duitse renaissance. Wat met name bij het Ottheinrichsbau te zien is. Dit is een van de paleizen van het kasteel en ongekend fraai. Dit deel stamt uit de 17e eeuw. Je moet wel een ticket kopen om binnen te komen. Als je doorloopt naar de tuinen van het slot is dit gratis en ook echt de moeite .

Bron ( droomplekken Duitsland)