Heidelberg

Foto door Reisreporter hansdewildt

Heidelberg ligt idyllisch aan de rivier de Neckar en is een kosmopolitische, vriendelijke, mensgerichte en bruisende universiteitsstad. Bekijk de op de helling gelegen slot en de Alte Brücke, die tot een van de meest interessantste bezienswaardigheden hoort.

Informatie over Heidelberg

Beste foto's & tips van Heidelberg

'568042' door hansdewildt '568042' door hansdewildt

DuitslandHeidelberg

DuitslandHeidelberg

Schloss Heidelberg !

hansdewildt

Met zo'n drie miljoen dagtoeristen per jaar staat Heidelberg in alle bezoekersstatistieken van Duitsland, Europa en waarschijnlijk ook de wereld op een van de hoogste plaatsen. Wat een beetje jammer is, want de stad is beslist een langer bezoek waard. Wie wat meer tijd neemt, zal vele mooie plekjes ontdekken die niet zo druk worden bezocht, en zich laten aansteken door het speciale levensgevoel dat Heidelberg onderscheidt van andere universiteitssteden. Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen samen met de Alte Brücke over de Neckar tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Je kunt het slot natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar het is zeker de moeite waard deel te nemen aan een rondleiding. Alleen al om de geschiedenis van het machtige slot te begrijpen, dat de afgelopen 700 jaar heel wat heeft meegemaakt. Om de woelige tijden te kunnen overleven, hebben de kasteelheren zich vast wel eens teruggetrokken in de vorstelijke wijnkelder. Hier bevindt zich het grootste wijnvat ter wereld. Het is gemaakt van 130 eikenstammen, is ruim 8 meter lang en 7 meter breed en heeft een inhoud van 221.726 liter. Geweldig om een keertje te zien.

'565382' door hansdewildt '565382' door hansdewildt

DuitslandHeidelberg

DuitslandHeidelberg

Mooi wonen !

hansdewildt

Heidelberg is een Stadtkreis in het noordwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De stad telt 152.113 inwoners en ligt overwegend aan de westelijke oever van de Neckar. Heidelberg is vooral bekend als universiteitsstad en vanwege het historische centrum van de stad, waaronder het Schloss Heidelberg. Het gebied rond Heidelberg is al zeer lang bewoond. In 1196 werd de stad voor het eerst in officiële documenten genoemd. De stad is redelijk ongeschonden de Tweede Wereldoorlog doorgekomen. Ook aan de oostelijke oever van de Neckar is het mooi wonen zoals je ziet. Ik zou daar wel zo’n optrekje willen hebben met uitzicht op deze mooie stad.

'569365' door hansdewildt '569365' door hansdewildt

DuitslandHeidelberg

DuitslandHeidelberg

Die Alte Brücke !

hansdewildt

Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen samen met de Alte Brücke over de Neckar tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Vanaf de Alte Brücke heb je een prachtig uitzicht op de Alt Stadt met daarboven Schloss Heidelberg. De Karl Theodor Brücke is de eerste stenen brug in de stad Heidelberg die over de Neckar werd gebouwd tussen 1786 en 1788, op de brug staan beelden van Pallas Athene en van vorst Karl-Theodor, onder wiens bewind de brug werd gebouwd. Aan de stadszijde van brug staat de fraaie Brückentor, een stadspoort met twee torens. Op de foto is deze poort met de twee witte torens te zien op het einde van de brug te zien De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers en men heeft er een schitterend uitzicht over de Neckar, op de stad en het kasteel en op de beboste bergen aan de overzijde van de rivier. Iedereen een fijne jaarwisseling en mooi 2018 !

Laat kaart zien