Hamburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hip Hamburg

Hamburg,
Duitsland


Een city trip naar Hamburg is echt een aanrader! Ik ben er meerdere keren per jaar vanwege bekenden die er wonen, maar iedere keer kijk ik er weer naar uit om erheen te gaan.
Hier zie je een beeld geschoten vanaf de Bleichenbrücke, vlakbij de Binnenalster, één van de twee meren die middenin het centrum liggen. Rechtsonder zie je meerdere parasols van terrassen op en aan het water en sowieso heb je veel leuke plekken om te eten en drinken in de stad. En nog goed betaalbaar ook! Duitsland is een stuk goedkoper om uit eten te gaan, dus je kan je hier helemaal uitleven.
Ook leuk om in het weekend een brunch mee te pakken, daar zijn ze ook goed in. Een leuke plek daarvoor is de Turnhalle, een oude turnzaal verbouwt tot hip restaurant.
Sowieso vind je in Hamburg veel water en bruggen (meer bruggen dan Venetië!), kan je heerlijk langs de rivier de Elbe lopen en vind je er in de zomerperiode overal strandjes langs het water.
Nu ik het zo typ krijg ik alweer zin om naar Hamburg te gaan! En het allermooiste, vanaf Utrecht ben je er met 4 uur rijden of trein, top toch?!