Duitsland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Slot Neuschwanstein

Duitsland


Slot Neuschwanstein staat bekend als één van de mooiste kastelen van Duitsland. Het ligt in de heuvels vlakbij het dorpje Hohenschwangau in Beieren.

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Koning Lodewijk II. De bouw startte in 1869 en de bedoeling was om een middeleeuws ridderslot na te bouwen, dat zou dienen als zijn 'prive-verblijf'. Veel plezier van zijn nieuwe woning heeft hij nooit gehad. Lodewijk II overleed in 1886, nog geen 200 dagen nadat hij zijn intrek had genomen in zijn droomhuis. Uiteindelijk was het kasteel in 1892 voltooid na bijna 25 jaar bouwen.
En niet alleen Lodewijk was erg gecharmeerd van zijn kasteel. Walt Disney schijnt zijn inspiratie voor het Kasteel van Doornroosje gehaald te hebben uit dit prachtige kasteel.

Zoals gezegt ligt het kasteel in de heuvels dus om het te bereiken zal je een kleine wandeling om hoog moeten maken. Er is ook een mogelijkheid om met een bus of zelfs met een koets de tocht naar het kasteel te maken. Als je met de auto bent kun je deze parkeren op één van de parkeerplaatsen in Hohenschwangau.
Om het kasteel te bezoeken zal je tickets moeten kopen voor een rondleiding. Het is helaas niet mogelijk om zelfstanding door het kasteel te wandelen. Het is verstandig om van te voren te reserveren want het kan zeker in de zomermaanden heel erg druk zijn.