Düsseldorf

2008: Uitzicht over de Rijn

2008: Uitzicht over de Rijn
Foto door : Babette Rens
Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Düsseldorf ligt iets ten zuiden van het Ruhrgebied aan de Nederrijn. Düsseldorf is een stadsdistrict (kreisfreie Stadt). De gemeente telt 577.506 inwoners[1] (negende stad van het land) en heeft een oppervlakte van 217,0 km².

Düsseldorf ligt in het midden van de Rijnvlakte, overwegend aan de rechteroever van de rivier de Rijn. De stad dankt zijn naam aan het riviertje de Düssel dat hier in de Rijn uitmondt. Düsseldorf maakt deel uit van de Metropolregio Rhein-Ruhr. De agglomeratie Rhein-Ruhr is een van de grootse industriegebieden in Europa en het grootste in Duitsland. Het hoogste punt in het stadsgebied is gelegen in de wijk Düsseldorf-Hubbelrath en wordt gevormd door de 165 meter hoge ‘Sandberg'. Het laagste punt is de monding van de beek ‘Schwarzbach’ in de rijn bij Düsseldorf-Wittlaer met 28 m boven Normalnull.

Luchthaven Düsseldorf International (Düsseldorf International Airport) (IATA: DUS, ICAO: EDDL) is de derde grootste luchthaven van Duitsland en behoort zeker tot de top 100 wereldwijd. Het is een tweede hub voor Lufthansa. Het ligt 8 km ten noorden van de stad Düsseldorf zelf, in Noordrijn-Westfalen. Het bedient 150 bestemmingen, met 101 luchtvaartmaatschappijen komend vanuit alle windstreken. Het biedt overigens geen enkele vlucht aan naar het verre continent Oceanië. Het heeft 500 starts en landingen per dag. In 2007 werden er 17.820.000 passagiers vervoerd, en werd er 60.000 ton vracht afgehandeld.
0
0

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
442
Geplaatst op
09 Aug 2008
Land
Bestemming
Categorie
Landschap
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.